Ο Διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφών Κροκίδης έκανε γνωστό ότι σε αναστολή τέθηκαν και 10 ειδικευόμενοι γιατροί. Σημείωσε δε ότι οι αναστολές έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «εδώ και τρεις μέρες το Νοσοκομείο μπήκε σε καινούργια τροχιά και ισχύει ο νόμος για τη διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων. Στα νούμερα που παρουσίασε αναλυτικά η διοίκηση του Νοσοκομείου, πρέπει να προσθέσουμε 10 ακόμη γιατρούς ειδικευόμενους. Κι επειδή έχει να κάνει αυτό με αυξημένη συμμετοχή των ειδικευόμενων της χειρουργικής κλινικής, αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό θέμα λειτουργίας των δύο χειρουργικών κλινικών. Όλες οι ειδικότητες είναι σημαντικές και οι χειρουργικές μαζί με τις παθολογικές σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εφημεριών και της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Συνεπώς, η διαθεσιμότητα των ειδικευόμενων γιατρών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δύο χειρουργικών κλινικών και καλείται τώρα ο διευθυντής μας να βρει μια λύση. Πάντα υπάρχουν λύσεις, όχι ιδανικές αλλά μεσοβέζικες. Θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες το νοσοκομείο αλλά δημιουργεί προβλήματα».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «προβλήματα δημιουργούνται και σε άλλα τμήματα διότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που λείπουν από τη θέση τους δεν έχουν αντικατασταθεί παρά την προσπάθεια της διοίκησης. Προσπαθούν και βρήκαν τρόπο να προσλάβουν 18 νοσηλευτές- νοσηλεύτριες και 4 τραυματιοφορείς, έχει όμως μια διαδικασία. Περιμένουμε. Όμως και αυτά τα 22 άτομα να πάρουμε, από τα 125 άτομα που είμαι σε διαθεσιμότητα, πάλι είμαστε σε σημαντικό έλλειμμα.

Το Νοσοκομείο Καβάλας, όπως όλα τα νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και προσπαθούμε όσοι μείναμε πίσω να καλύψουμε τα κενά. Από την άλλη πλευρά η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά όσων είναι σε διαθεσιμότητα».

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Μαμτσαδέλης: Η 47η Επέτειος από την ίδρυσή του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΚώστας Τσιτσιλικάκης: Το ΕΚΑΒ δουλεύει κάτω από το όριο ασφαλείας