Αύξηση παρουσιάζεται με τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύονται 40 ασθενείς. Παράλληλα από σήμερα θα τεθούν σε αναστολή όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Ο Διευθυντής της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδης δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δύο ορόσημα προσδιορίζουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα είναι η 1η Σεπτεμβρίου που πλέον θα ισχύει ο νόμος της διαθεσιμότητας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες πώς η απουσία των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επιδράσει στην όλη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, η οποία λειτουργία τους είναι ήδη οριακή.

Από την άλλη μεριά, στις 13 Σεπτεμβρίου έχουμε το άνοιγμα των σχολείων που αποτελεί τον επόμενο σταθμό, καθώς τα παιδιά σε ένα ποσοστό 20% είναι των κρουσμάτων και αυτό μπορεί, παρά τα όποια μέτρα πήρε το υπουργείο Παιδείας, να δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί να έχουμε και κάποια άλλα θέματα, αφού υποχρεώνονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί να κάνουν δύο ράπιντ τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα. Αυτό με βρίσκει αντίθετο, αφού έτσι τιμωρούμε κάποιον».

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας περίπου 50 υγειονομικοί. Ακριβή στοιχεία δεν έχω. Πριν ένα μήνα ήταν 117 υπάλληλοι και 27 διοικητικοί, αλλά κάτω από την πίεση του νόμου αρκετοί εμβολιάστηκαν.

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Ήδη το Νοσοκομείο Καβάλας, λόγω των αποχωρήσεων και της προσθήκης λειτουργιών, τμημάτων και μονάδων τα τελευταία χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική πρόσληψη, είναι στα όριά του και κάθε ένας που δεν είναι από τη 1 Σεπτεμβρίου στη θέση του θα επιβαρύνει τη λειτουργία. Μένει να δούμε τι θα γίνει.

Είναι λανθασμένη η απόφαση να μην έχουν εμβολιαστεί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς κάποιοι θα παραμείνουν στην άποψή τους και με την εφαρμογή του νόμου θα τεθούν σε αναστολή κι αν επιστρέψουν στη θέση τους δεν είναι σίγουρο θα πάνε εκεί που βρισκόταν αρχικά. Αυτό είναι ένα μέτρο πίεσης σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Περιμένουμε να δούμε τις επιδράσεις του νόμου και τη συμπεριφορά των συναδέλφων που, για μένα, λανθασμένα επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Προηγούμενο άρθροΤο προβλέπει ο νόμος και ο νόμος θα εφαρμοστεί δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Επόμενο άρθροΠρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας: Απαράδεκτο το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί