Ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ κ. Βασίλης Κοτρώνης ενημέρωσε τα στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας για το θέμα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Απόστολο Παυλίδη μέσα στο έτος, στον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνδεσης για την Καβάλα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σε συνέχεια επαφών που έχουμε με τη ΔΕΔΑ το τελευταίο διάστημα, είχαμε την Τρίτη την τιμή να υποδεχθούμε στην Καβάλα τον πρόεδρο κ. Βασίλη Κοτρώνη που είναι και συνάδελφος πολιτικός μηχανικός. Συζητήσαμε για τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το ζήτημα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Όλο αυτό το διάστημα μιλάμε και με στελέχη της ΔΕΔΑ και διευκρινίζουμε ζητήματα γι’ αυτό το έργο. Ο πρόεδρος εξήγησε πως το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κι αυτό βλέπουμε μέχρι τώρα. Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το σκάψιμο της κατασκευής του αγωγού ξεκινώντας από τα ανατολικά της πόλης προς το κέντρο. Το δίκτυο έχει μήκος 60 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη κι έχουν προϋπολογίσει 761 νέες συνδέσεις για την περιοχή. Το νούμερο αυτό δεν είναι στατικό, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα εκδηλώσουν οι καταναλωτές και τις δηλώσεις που θα υποβληθούν. Αν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον το νούμερο αυτό θα αυξηθεί, όπως προτίθεται να κάνει και η ΔΕΔΑ. Επίσης σημαντικό είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ο ΔΕΣΦΑ πρόκειται να δώσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο στο βαλβιδοστάσιο του Χαλκερού κι επομένως η ΔΕΔΑ όλο αυτό το διάστημα θα έχει ήδη προχωρήσει σε κατασκευή του δικτύου χαμηλής πίεσης στην πόλη για να μπορεί στο β’ εξάμηνο του 2022 να κάνει συνδέσεις. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τέλος του 2022 να ακούσουμε συνδέσεις. Ακούγεται λίγο εξωπραγματικό για την περιοχή μας αλλά ισχύει».

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσθεσε ότι «έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, έχει εγκατασταθεί στην Καβάλα, πρόκειται να ανοίξει και κατάστημα στην πόλη για να μπορεί να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και με τον παραδοσιακό τρόπο. Μέσα στο ίντερνετ υπάρχουν όλα διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. Μέχρι στιγμής η ΔΕΔΑ δείχνει να ακολουθεί με συνέπεια αυτά που συζητάμε. Εμείς, επειδή ως μηχανικοί, έχουμε κάποια ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις μελέτες των εξωτερικών εγκαταστάσεων, τους καυστήρες κλπ, όλα αυτά συμφωνήσαμε και προγραμματίσαμε στις 20 Οκτωβρίου μία τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΔΕΔΑ που θα απευθύνεται στους μηχανικούς και θα δοθούν απαντήσεις και προτάσεις για το πώς θα τρέξουν τα πράγματα γρήγορα και χωρίς προβλήματα, ώστε να είναι όλοι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους».

Προηγούμενο άρθροΑναπόφευκτη η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια Γυναικών η Τσολακίδου στο Πρωτάθλημα Rapid Πανεπιστήμιων ΗΠΑ