Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης όπου περιέγραψε την εικόνα στο νησί από τουριστικής πλευράς, κάνοντας παράλληλα κι έναν απολογισμό. Το ενδιαφέρον παράλληλα στρέφεται για την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι μήνες που θα μεσολαβήσουν χαρακτηρίζονται από αστάθεια.

“Ο Αύγουστος είχε μία κίνηση. Δεν ήταν όλος ο Αύγουστος πολύ καλός. Από την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου άρχισε η κίνηση με Έλληνες. Από 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουμε κανονικά στον χειμώνα”, είπε ο κ. Παρασχούδης

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ο Σεπτέμβριος να είναι ο δεύτερο καλύτερος μήνας της σεζόν. Ακόμα καλύτερος πολλές φορές και από τον Ιούλιο και είναι αυτός που φέρνει την κερδοφορία στις επιχειρήσεις “Η χρονιά αυτή ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη. Δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες αλλά εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο χαμηλά από τις προσδοκίες που είχαμε. Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους”.

Επίσης η Θάσος δέχθηκε και επισκέπτες μέσω κοινωνικού τουρισμού. Ωστόσο τα προγράμματα βγήκαν αργά και ο κόσμος μπορούσε μόνο κάποιες εβδομάδες του Αυγούστου να ταξιδέψει, σε αντίθεση με άλλες χρονιές.

Η εικόνα των κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει να αλλάζει και η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό παραμένει άγνωστη, και για όσους δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, αλλά και για χιλιάδες εργαζόμενους που στηρίζονται άμεσα ή έμμεσα από αυτόν.

Σε ότι αφορά τα μέτρα ο κ. Παρασχούδη επεσήμανε: “Υπάρχει μία βεντάλια από μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και το εργατικό προσωπικό να μπορέσει να ανταπεξέλθει τον χειμώνα. Αυτοί είναι οι δύο παράγοντες. Εμείς από νωρίς την άνοιξη με τα συλλογικά μας όργανα, κάναμε προτάσεις. Κάποιες από αυτές υιοθετήθηκαν. Τώρα πρέπει να γίνει κάτι πολύ γενναίο και μεγάλο. Χρειάζεται μεγάλη ρευστότητα. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Όλο ο κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα”.

Τα βλέμματα στρέφονται για την επόμενη σεζόν: “Κάθε χρόνο η προετοιμασία της επόμενης σεζόν γίνεται από την άνοιξη της προηγούμενης. Έχουν περάσει όμως μήνες και δεν ξέρουμε που βαδίζουμε. Δεν έχουμε ένα προγραμματισμό και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Για το 2021 δεν ξέρουμε που να πατήσουμε για να βασιστούμε και θα είναι μία περίοδος που θα χαρακτηριστεί από τεράστια αβεβαιότητα”.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Παρασχούδης από το 34.15

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/335557510964768/?t=2035

Προηγούμενο άρθροΣτα “κάγκελα” οι σχολικές καθαρίστριες | Ζητούν έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο – Αγωνία για τις λίγες θέσης πλήρους απασχόλησης
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Καβάλας | 58 τεστ κορωνοϊού – 1 θετικό