Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του Πάρκου Φαλήρου τις επόμενες ημέρες από πλευράς Δήμου Καβάλας και Υπηρεσίας Πρασίνου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης σημείωσε ότι αναμένουν να δώσουν μία άλλη εικόνα στο πάρκο με τις εργασίες να ολοκληρωθούν την Άνοιξη.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «θα μπούμε να κάνουμε εργασίες ύστερα από πολλά χρόνια. Ξεκινάμε από το ποτιστικό και μετά θα μπούμε να κάνουμε από την αρχή τα παρτέρια. Θα αλλάξει σίγουρα ο φωτισμός, θα αλλάξει ο χλοοτάπητας και να γίνει δεντροφύτευση για να υπάρχει σκιά και να μπορεί ο κόσμος να περπατάει στο πάρκο.

Σε δεύτερο στάδιο θα καθαριστεί το πάρκο των σκυλιών, θα μπει καινούργια άμμος και παιχνίδια να παίζουν. Ο φωτισμός θα μπει στο τέλος, θα είναι καλύτερος ώστε να μην υπάρχουν καταστάσεις με καταστροφές.

Είδαμε με τον εργολάβο τη Δευτέρα από πού θα ξεκινήσουμε. Η αρχή θα γίνει με το ποτιστικό και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καιρού την άνοιξη θα είναι έτοιμο το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών. Τα έργα θα γίνουν με εργολαβία και αυτεπιστασία».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Για το πρόγραμμα της κομποστοποίησης είπε ότι «προχωράει. Ξεκίνησε, τέλειωσαν οι μελέτες, μένει η δημοπρασία, οπότε και αυτό προβλέπεται να είναι έτοιμο γύρω στο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2022. Αυτό θα είναι μια μονάδα που θα επεξεργάζεται ό,τι πράσινο υπάρχει. Θα είναι κάποιοι θρυμματιστές, κάποια μηχανήματα που θα δουλεύουν πάνω στο πράσινο και θα δημιουργείται το ανάλογο κομπόστ. Ο χώρος στον οποίο θα βρίσκεται αυτό είναι περίπου στη γέφυρα των Φιλίππων, ανάμεσα με Κρηνίδες. Όλο αυτό το υλικό που αναγκαζόμαστε να πετάξουμε θα πηγαίνει εκεί για επεξεργασία».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες δυσκολίες στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω της έλλειψης νοσηλευτών
Επόμενο άρθροΗ Αθηνά Παναγιωτίδου πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στους δήμους Καβάλας και Νέστου