107η επέτειος από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913.

Ο Δήμος Καβάλας με μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ αποτίει φόρο τιμής στους ένδοξους προγόνους μας για τους αγώνες τους, για την Ελευθερία. Τιμά την ημέρα εκείνη, την 26η Ιουνίου 1913, τότε που ο πλωτάρχης Αντώνιος Κριεζής ύψωσε την Ελληνική σημαία στην Ελεύθερη Καβάλα .

Σε μια συμβολική τελετή ο Δήμαρχος Καβάλας ύψωσε την Ελληνική σημαία την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 10 το πρωί στο χώρο μπροστά από τις Καμάρες , πλησίον του κτιρίου του πρώην Δικαστικού Μεγάρου, όπου ήταν το 1913 το Διοικητήριο της πόλης και από το μπαλκόνι του, ο Πλωτάρχης Α. Κριεζής ύψωσε την Ελληνική Σημαία και ανάγγειλε την ενσωμάτωσης της στον Εθνικό κορμό.

Ακούστε επίσης όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (26/6) στο ραδιόφωνο του lobby 101.8 ο δημοσιογράφος και ιστορικός Κώστας Παπακοσμάς από το 1.01.15  Μία αναδρομή στην ιστορία καθώς και για το πρόγραμμα εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή σε 7.551 δικαιούχους – Ποιους αφορά
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Βαδίζοντας στο φωτεινό δρόμο των προγόνων μας, διαμορφώνουμε την Ελλάδα του μέλλοντος”