Ξεκινά την Πέμπτη το φεστιβάλ Cosmopolis με μία σειρά εκδηλώσεων. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κλ. Άλκης Ζοπόγλου υπογράμμισε ότι η φετινή διοργάνωση είναι πολλά υποσχόμενη.

Όπως ανέφερε “Προς ολοταχώς λοιπόν, όλα έτοιμα, βάζουμε και τις ενημερωτικές μας πινελιές και πάμε για την πρώτη φάση των δράσεων που θα φιλοξενηθούν στην συνοικία της Παναγίας και τελειώνουμε και με τη δεύτερη φάση και το CosmoWord που θα φέρει μουσικές πινελιές και χρώματα εκεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Η αρχή γίνεται με το CosmoHome από τις 8 Ιουλίου – 12 Αυγούστου.

Η Καβάλα και οι κάτοικοι της πόλης γιορτάζουν την έλευση του Cosmopolis και το καλωσορίζουν.

Οι κάτοικοι ανοίγουν τα σπίτια και τις αυλές τους, για να υποδεχθούν το νέο Cosmopolis και να φιλοξενήσουν unplugged, μικρά μουσικά events.

Μέσα από τα στενά της πόλης και της ιστορικής χερσονήσου της Παναγίας, ξεκινούν οι ήχοι το ταξίδι τους για να ακουστούν σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου θα ταξιδεύει κάθε χρόνο το Cosmopolis. 4 εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο και άλλες 3 στην Παναγία».

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Ο κ. Ζοπόγλου πρόσθεσε πως «η δεύτερη φάση είναι το CosmoWorld από 26 – 29 Αυγούστου.

Χρώματα, μουσικές, χοροί, τέχνες, γεύσεις, παραδόσεις από όλα τα μέρη του κόσμου, παρουσιάζονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στην Καβάλα, αναδεικνύοντας την ιστορία και την πολιτισμικότητά της παγκοσμίως. Γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες, αναμειγνυόμαστε με τους ανθρώπους και διασκεδάζουμε με τις δράσεις του φεστιβάλ για 4 συνεχόμενες ημέρες. Περιηγούμαστε στην πόλη αφομοιώνοντας την ζωντάνια του φεστιβάλ Cosmopolis, ζώντας όλες τις πανέμορφες εικόνες του χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό μακριά του.

Έχουμε προγραμματίσει πολύ ωραία πράγματα και πολύ ωραίες και πρωτότυπες δράσεις με τον κόσμο να περιμένει το τελικό αποτέλεσμα και τη νέα μορφή του φεστιβάλ».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Προέδρου του ΔΙΠΑΕ στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Καταφέραμε να φτάσουμε στα ελάχιστα κρούσματα, αλλά θέλει ακόμη προσοχή