Με θέμα «Γνωρίζω την γειτονιά μου» ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρωτοβάθμιας κ. Χρήστο Αρβανιτόπουλο στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να μάθουν την πόλη τους.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε για το θέμα ότι «είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου». Το συνδιοργανώνει η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας και το δήμο Καβάλας. Συμμετέχουν συνολικά 33 μονάδες, 26 της Πρωτοβάθμιας και 7 της Δευτεροβάθμιας. Έχουμε περίπου 730 μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν. Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας και ο σκοπός είναι να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την Καβάλα. Μέσω της βιωματικής συμμετοχής, σε μικρές και μεγάλες διαδρομές μέσα στις γειτονιές, εκεί που βρίσκεται το σχολείο τους, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Με λίγα λόγια, θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της πόλης, θα μάθουν την προέλευση του ονόματος, την ιστορία των κτηρίων, της συνοικίας τους. Μπορούν να φωτογραφίσουν ή να ζωγραφίσουν θέματα που τους κάνουν εντύπωση και να συζητήσουν με επαγγελματίες στη γειτονιά τους και να πάρουν πληροφορίες για το επάγγελμά τους. Για το πρόγραμμα αυτό θα γίνει μια σειρά από επιμορφωτικές συναντήσεις που θα αφορούν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα παρέχεται υλικό υποστήριξης, θα υπάρχει ηλεκτρονικό δίκτυο ως πλατφόρμα επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών και θα γίνει προς το τέλος ένα μαθητικό συμπόσιο για να παρουσιάσουν άμεσα τις προτάσεις τους».

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ

Πρόσθεσε επίσης ότι «το Σάββατο 20 Απριλίου στο Πάρκο Φαλήρου στις 8μμ, θα γίνει μία εκδήλωση με θέμα «Λάχανα και χάχανα» που γίνεται πάλι σε συνδιοργάνωση με όλους τους φορείς που προανέφερα και με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας που έχουν τον οργανωτικό ρόλο. Θα συμμετέχει ο συνθέτης κ. Τάσος Ιωαννίδης και 14 χορωδίες από σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μικροί μαθητές θα τραγουδήσουν κομμάτια από τη συλλογή Λάχανα και χάχανα».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Χθες, έγινε από σχολεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος που «τρέχει». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Καπναποθήκη στην πλατεία Καπνεργάτη. Μετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το 5ο Δημοτικό, το 15ο Δημοτικό, το 15ο και 25ο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό του Αμυγδαλεώνα. Η έκθεση περιελάμβανε ζωγραφιές και κατασκευές που έχουν σχέση με τη γειτονιά και την πόλη της Καβάλας.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤα κανόνια που ήχησαν 39 φορές| Μαρκόπουλος πρώτος σκόρερ με 17 τέρματα, από 11 γκολ Βαλαβανόπουλός και Τσούτσης
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα με τον Ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη