Ξεκίνησε χθες το εκπτωτικό 15νθήμερο για την αγορά της Καβάλας. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε ότι ευελπιστούν για μία καλή εμπορική κίνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε τη Δευτέρα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, διαρκούν από 1 έως1 5 Νοεμβρίου και παράλληλα έχουμε την αλλαγή του ωραρίου από θερινό σε χειμερινό. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ κι αυτή είναι η μόνη διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με το θερινό ωράριο.

Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά των εμπόρων, αν και είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Θέλουμε οι εκπτώσεις να είναι μόνο δύο, μία το χειμώνα και μία το καλοκαίρι. Θεωρούμε ότι έχει ξεχειλώσει πολύ το θέμα των εκπτωτικών περιόδων. Ζητάμε κατ’ επανάληψη από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια να αλλάξει αυτός ο θεσμός.

Ο Νοέμβριος θα είναι σχεδόν ολόκληρος ένας μήνας εκπτώσεων, καθώς έχουμε την black Friday στις 26 που τα τελευταία χρόνια έγινε black week».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «είχαμε προσδοκίες τον Οκτώβριο αλλά δυστυχώς δεν πήγε καθόλου καλά. Σ’ αυτό συνετέλεσαν δύο παράγοντες. Ο ένας είναι η πανδημία, τα κρούσματα είναι πολλά στην περιοχή μας και πολύς κόσμος φοβόταν και δεν έβγαινε από τα σπίτια του και πολύ καλά έκανε. Από ‘κει και πέρα, είχαμε τις ανακοινώσεις για την ακρίβεια, είδαμε πόσο ανέβηκαν οι λογαριασμοί του ρεύματος και με το να μιλάνε συνεχώς για αυξήσεις τα κανάλια τον Αθηνών, ο κόσμος περιόρισε τα έξοδά του στο ελάχιστο και αμύνεται για να βγάλει τον επερχόμενο χειμώνα».

Τέλος είπε ότι «από τη στιγμή που το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ανέβαλε τη Λευκή Νύχτα λόγω των συνθηκών, είπαμε ένα μέρος από τα χρήματα που είχαμε σκοπό να διαθέσουμε, να κάνουμε κάποιες δράσεις που να περιλαμβάνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, δηλαδή την προβολή της αγοράς της Καβάλας ενόψει χριστουγεννιάτικης περιόδου και στην Black Friday θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι μεγάλες αλυσίδες που κάνουν τις εκπτώσεις αλλά είμαστε κι εμείς. Εκεί θα στοχεύσουν οι ενέργειες και οι δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΑνεβαίνει και πάλι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυγκρότηση σε σώμα της νέας Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Καβάλας