Από τη Δευτέρα επαναλειτουργεί το κτήριο του Πυθαγόρα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εβριτών με το χορευτικό του συγκρότημα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε πως έγινε ένα ξεκίνημα και εύχονται να υπάρχει συνέχεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τη Δευτέρα ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι το κτήριο του Πυθαγόρα, από τη στιγμή που ο σύλλογος των Εβριτών πήρε την απόφαση, έστω και για μία φορά την εβδομάδα, να κάνει μαθήματα χορού. Γίνονται κάθε Δευτέρα, στη μεγάλη αίθουσα σε γκρουπ των 10 ατόμων με όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις και υγειονομικά μέτρα, με απολυμάνσεις του χώρου, έλεγχο των όσων μπαίνουν στο κτήριο. Πιστεύω ότι έγινε ένα ξεκίνημα και σιγά- σιγά θα αρχίσουμε να παράγουμε, πλέον, πολιτισμό διότι τόσο καιρό υπήρχε μία στασιμότητα σ’ αυτό το θέμα. Δεν είναι, όμως, εύκολη η κατάσταση γιατί καθημερινά μαθαίνουμε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν εξαιτίας της πανδημίας. Το ζήτησαν, όμως, από το Σύλλογο Εβριτών, έγινε πράξη κάναμε ένα ξεκίνημα και βλέποντας και κάνοντας.

Από την άλλη πλευρά, όλοι οι άλλοι σύλλογοι παρακολουθούν αυτήν την προσπάθεια των Εβριτών κι αν τα καταφέρουν, πιστεύω ότι από τον Ιανουάριο θα ζητήσουν και άλλοι να χρησιμοποιούν το κτήριο του Πυθαγόρα για να κάνουν τα μαθήματά τους. Αυτό θα γίνει αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Εκεί έχει τα γραφεία της και η Δημωφέλεια και έχουμε ξεκαθαρίσει από πού θα γίνεται η είσοδος των χορευτών κι από πού όσων απευθύνονται στη Δημωφέλεια. Γίνεται έλεγχος και στις δύο εισόδους. Σ’ αυτήν των χορευτών τον έλεγχο έχει αναλάβει ο ίδιος ο σύλλογος.

Είναι μια αισιόδοξη νότα. Ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σιγά- σιγά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Για την ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή της Παναγίας, είπε ότι «έγινε μια προσπάθεια να περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο. Ζητήθηκαν κάποια επιπλέον έγγραφα από την κυρία πρόεδρο, τα ετοιμάσαμε και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει ξανά σαν θέμα στο συμβούλιο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα πρέπει να γίνει κάτι και άμεσα, σε συνδυασμό με το ασανσέρ για το οποίο είμαστε σε καλό δρόμο, ώστε να αναβαθμίσουμε την Παναγία».

Προηγούμενο άρθροΟι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών Καβάλας αναμένουν αλλαγές στο νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΕπετειακό λεύκωμα των Θασιων και Καβαλιωτών αγωνιστών του ’21