Ξεκίνησε η λειτουργία της δομής Kick it που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτή με επιχειρηματικές προτάσεις.

Ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι “Πράγματι υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι η δομή στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας και είμαστε πολύ υπερήφανοι σαν Επιμελητήριο Καβάλας να έχουμε αυτή τη δομή την οποία και δημιουργήσαμε εδώ και δύο μήνες περίπου. Απλά ουσιαστικά από τα μέσα Αυγούστου ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και δη νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και με σκοπό να βοηθήσουμε με τα εξειδικευμένα στελέχη που έχουμε μέσα στη δομή να ωριμάσουν οι ιδέες, να δημιουργηθεί μέσα από την ιδέα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και όλα αυτά για να στήσουν στο τέλος τη δική τους επιχείρηση και από εκεί και πέρα να έχουμε νέες ευφυείς επιχειρήσεις στην περιοχή της Καβάλας.

Είναι μια προσπάθεια που είναι από τις πρώτες που δημιουργούνται στην χώρα μας και ως Επιμελητήριο προσπαθούμε να προχωρήσουμε και προσκαλούμε συνεχώς νέες επιχειρήσεις στα πλαίσια αυτής της δομής, προσκαλούμε νέους ανθρώπους που μπορεί να είναι άνεργοι, φοιτητές ή υπάλληλοι αλλά να έχουν μια καλή επιχειρηματική ιδέα, μπορεί να είναι υφιστάμενοι σε μια επιχείρηση και να έχουν επίσης μια νέα ιδέα και μπορούν να ενταχθούν σε αυτή τη δομή και να δεχθούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες έτσι ώστε να δοκιμάσουν χωρίς κόστος να εφαρμόσουν την ιδέα που έχουν».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Στόχος μας είναι μέσα σε αυτό το 6μηνο που ουσιαστικά θα ξεκινήσει στις 15 του μηνός και μετά εμείς να έχουμε περίπου 25-30 τέτοιες νέες επιχειρηματικές ιδέες. Ήδη έχουμε 12 αιτήσεις μέχρι και χθες άρα η δομή ξεκίνησε δυναμικά και είναι πολύ αισιόδοξο και θετικό το ότι βλέπουμε νέους επιχειρηματίες να έχουν έρθει στη δομή και να ζητούν την στήριξη από εξειδικευμένα στελέχη.

Και φυσικά η δομή είναι ανοικτή καθημερινά και βρίσκεται επί της οδού Ομονοίας δίπλα στην Αστυνομία στον 3ο όροφο και εκεί υπάρχουν τα στελέχη που θα δώσουν πληροφορίες και θα κάνουν και την αίτηση τους για να πάρουν και τις πληροφορίες που τυχόν θα ζητήσουν”.

Αναφορικά με τον ΕΦΕΠΑΕ και το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας τόνισε ότι “Πάμε δυναμικά, όλα είναι σε καλύτερη φάση και ήδη κάποιες πρώτες πληρωμές επιχειρήσεων έχουν ξεκινήσει και θεωρώ ότι μέσα στον Σεπτέμβριο τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς αυτών που οι αιτήσεις τους έχουν εγκριθεί.

Σαφώς και η προσπάθεια συνεχίζεται, έχουμε αξιολογήσεις, εντάξεις, πληρωμές και η εικόνα μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ”.

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος με την υποχρεωτικότητα ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως για επικείμενη εκδήλωση παγανιστικού τύπου στην Σαμοθράκη