Ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η μέση τιμή έναρξης πώλησης είναι 1,20 το λίτρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η μέση τιμή είναι κοντά στο 1,20 ευρώ το λίτρο, εκεί θα το βρουν οι καταναλωτές, λίγο πάνω- λίγο κάτω ανάλογα με την ποσότητα που θα προμηθευτούν. Πιστεύω ότι από το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η διάθεσή του και στην Καβάλα. Σήμερα Παρασκευή είναι η πρώτη μέρα αλλά έχει να γίνει ο εκτελωνισμός των καυσίμων, να φορτώσουν τα βυτιοφόρα από Θεσσαλονίκη και να ανεφοδιάσουν τα πρατήρια για αν αρχίσουν με τη σειρά τους τη διανομή.

Υπάρχουν αρκετές παραγγελίες, είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι. Αυτό γίνεται και λόγω του καιρού αλλά κι επειδή κάποιοι καταναλωτές θα κοιτάξουν να πάρουν τώρα πετρέλαιο διότι υπάρχει μια αβεβαιότητα όσον αφορά το θέμα της τιμής τους επόμενους μήνες. Οπότε καλό είναι αν υπάρχει η δυνατότητα από τους καταναλωτές, τις επόμενες μέρες και βδομάδες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης».

ΦΟΡΟΣ… ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ

Πρόσθεσε για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ότι «εμείς αντιδρούμε σ’ αυτό που είπε ό υπουργός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μείωσή του. Το λέμε κάθε χρόνο από το 2010 που επιβλήθηκε φόρος πολυτελείας πολύ βαρύς για το συγκεκριμένο προϊόν. Το να κάνουμε επιδοματική πολιτική σε ένα είδος πρώτης ανάγκης νομίζω δεν είναι σωστό και όλοι μας το καταλαβαίνουμε. Ενώ δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για επιδόματα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, για ποιον λόγο δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης κυρίως στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι θέμα πολιτικής. Έχω πει πολλές φορές ότι προεκλογικά όλοι οι πρωθυπουργοί πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης είχαν πρώτη στην ατζέντα τη μείωση των φόρων στα καύσιμα και ένα παραπάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης, δυστυχώς μετά την εκλογή τους κανείς δεν σκέφτηκε να αγγίξει αυτό το θέμα και να ελαφρύνει τους καταναλωτές από ένα πολύ μεγάλο βάρος.

Υπάρχει ανάγκη για ζέστη. Στο τέλος της χειμερινής περιόδου 2019-2020 με τη μείωση του κόστους του προϊόντος, πολύς κόσμος προμηθεύτηκε. Οπότε υπάρχει ανάγκη προμήθειας πετρελαίου, αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα λόγω της ακρίβειας και της υψηλής φορολογίας».

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στον Φυσιολατρικό Όμιλο Καβάλας και νέο Δ.Σ
Επόμενο άρθροΥποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου