Ξεκίνησε η διαβούλευση στη Βουλή για τη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΤΕΙ κ. Δημήτρη Μπαντέκα αναμένεται η συνένωση να ψηφιστεί στην Βουλή μέσα στο Μάρτιο για να ξεκινήσουν την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά σαν Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Μπαντέκας δήλωσε ότι «περιμένουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς τώρα είναι στη διαβούλευση. Αλλά προχωράμε. Μπήκε το νερό στο αυλάκι. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την άλλη Παρασκευή. Στη συνέχεια περιμένουμε την έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους για νέες θέσεις και πρόσθετη χρηματοδότηση του Ιδρύματος και το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί στη Βουλή στο Μορφωτικών Υποθέσεων και ψήφιση στην Ολομέλεια. Υπολογίζουμε ότι από σήμερα, το αργότερο μέχρι 15-20 Μαρτίου θα έχει ψηφιστεί. Για να προλάβουμε –αυτός είναι ο στόχος- το μηχανογραφικό ώστε οι εισακτέοι να είναι από το Σεπτέμβριο που μας έρχεται για την περίοδο 2019-20».

ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι 7 καινούργια τμήματα αυτά που θα λειτουργήσουν στο νέο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Είναι το τμήμα Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Γεωλογίας που θα ξεκινήσει μάλλον από την περίοδο 2020-21 ώστε να φέρουμε πρώτα καθηγητές, να μας δώσει νέες θέσεις ο υπουργός ώστε να μπορέσουμε σιγά- σιγά να γίνουν τα εκλεκτορικά και να ξεκινήσει όταν θα υπάρχουν καθηγητές. Υπολογίσουμε σε έναν χρόνο από τώρα. Αλλά δύο τμήματα είναι, επίσης, τα Οικονομικά, είναι το Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής και το Οικονομικών και Τεχνολογίας, δύο τμήματα στη Δράμα, Δασολογίας- Φυσικού Περιβάλλοντος και Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας. Ένα τμήμα εκτός μηχανογραφικού, των Μηχανικών Πετρελαίου που θα είναι αγγλόφωνο με δίδακτρα για ξένους φοιτητές και το τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο το οποίο θα είναι παράρτημα του τμήματος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης. Το κρατήσαμε γιατί δεν το ήθελε το Δημοκρίτειο».

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση του Περιφερειάρχη δίνει λύση στο πρόβλημα των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης
Επόμενο άρθρο«Πονοκέφαλος» και για το Δήμο Καβάλας το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια