Επαναλειτουργούν τα 4 από τα 6 ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης σημείωσε ότι στις 15 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν και τα άλλα 2 ΚΑΠΗ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «από την Τρίτη 1 Μαρτίου έχουν λειτουργήσει τα 4 από τα ΚΑΠΗ μας, τα δύο μέσα στην πόλη, του Αγίου Λουκά και των Ποταμουδίων συν τα περιφερειακά των Κρηνίδων και της Νέας Καρβάλης. Ξεκινήσαμε δειλά- δειλά, κάποιος κόσμος ήρθε και μέρα με τη μέρα έρχονται όλο και περισσότεροι. Το αποκορύφωμα ήταν την Τρίτη που το ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων και με την ευκαιρία της Μέρας της Γυναίκας μαζεύτηκαν αρκετός κόσμος. Έγινε μια μικρή γιορτή, υπήρχε καλό κλίμα και αισιοδοξία για την καθημερινότητα και πάμε στο επόμενο βήμα».

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ότι στις 15 Μαρτίου θα ανοίξουν και τα άλλα δυο ΚΑΠΗ, του Αγίου Αθανασίου και της Ραψάνης. Το αισιόδοξο είναι ότι θα ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα. Από τις 15 του μήνα και μετά θα επιτρέπεται η χρήση των παιχνιδιών (τάβλι και χαρτιά) μέσα στα ΚΑΠΗ και αρχίζουν να λειτουργούν και οι ομάδες της γυμναστικής, της εργασιοθεραπείας και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Το αποκορύφωμα είναι ότι από τη 1 Απριλίου και μετά επιστρέφουν και οι εκδρομές των ΚΑΠΗ. Βήμα- βήμα πάμε στην καθημερινότητά μας, πάμε σε μία κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν πριν δύο χρόνια, με την αισιοδοξίας να μην έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Μέχρι στιγμής, οι πρώτες μέρες δείχνουν ότι δεν έχουμε κρούσματα. Οι συμπολίτες μας είναι τυπικοί σε όλα αυτά που τους ζητάμε να έχουν και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Το κλίμα είναι καλό. Όλο αυτό το διάστημα αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει το στέκι τους και την παρέα τους. Πλέον ότι μπορούν να επανέλθουν σταδιακά, τους δίνει μια αισιοδοξία κι ένα κέφι. Ζητάνε να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους».

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στο πρόγραμμα υλοποίησης του Open Mall δόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΑνθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας