Επαναλειτούργησαν χθες οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Καβάλας. Ο πρόεδρος του Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Αλληλεγγύης» κ. Ανέστης Δημητριάδης σημείωσε ότι ξεκίνησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με 526 προεγγραφές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «1 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Έχουν έρθει κοντά μας τα παιδάκια που είναι από επανεγγραφή και σε δεύτερη φάση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα έρθουν τα υπόλοιπα παιδάκια που είναι οι καινούργιες εγγραφές και οι εγγραφές μέσω των voucher. Φέτος είχαμε μία αρρυθμία που δεν οφείλεται στο Νομικό Πρόσωπο αλλά σε μία καθυστέρηση που είχαμε στην έκδοση των οριστικών πινάκων των voucher. Μόλις την Τετάρτη κατάφεραν και βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα και από την επομένη το πρωί οι γονείς έρχονται για να μπορέσουν στη συνέχεια να έρθουν τα παιδάκια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Πρόσθεσε ότι «επειδή υπάρχουν πολλοί καινούργιοι γονείς καλό είναι να ξέρουν ότι με το που θα εκτυπώσουν το οριστικό voucher και θα το έχουν στα χέρια τους. θα πρέπει άμεσα να έρθουν στο Νομικό Πρόσωπο και να κάνουν τις οριστικές εγγραφές για να είναι ευκολότερο να επιλεγεί ο βρεφονηπιακός σταθμός που θέλουν και τους βοηθάει περισσότερο να πάνε τα παιδιά τους.

Αν κάποιος σταθμός καλύψει τις θέσεις, βεβαίως και θα εξυπηρετηθούν τα παιδιά αλλά σε κάποιον διπλανό βρεφονηπιακό σταθμό».

ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Για τις κτηριακές εγκαταστάσεις είπε ότι «είμαστε έτοιμοι, έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα. Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι καλύτερη, μακριά από κορωνοϊούς και να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά.

Οι προεγγραφές που έγιναν ανέρχονται στις 526. Είναι περίπου 10% κάτω σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν, βέβαια και οι περιπτώσεις των voucher που δεν έχουν κάνει την προεγγραφή οι γονείς και θα έρθουν τώρα. Πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε μια οριστική εικόνα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε περίπου στα περσινά νούμερα. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη φέτος και λίγα νήπια, διότι η κυβέρνηση τα πήρε και τα πήγε στην σχολική εκπαίδευση -είναι τα λεγόμενα προνήπια. Τα περισσότερα βρέφη μας δημιουργούν περισσότερες υποχρεώσεις. Ένα βρεφικό τμήμα χρειάζεται περισσότερο προσωπικό απ’ ό,τι ένα νηπιακό. Είμαστε, όμως, έτοιμοι. όλο το προσωπικό βρίσκεται στις θέσεις του και περιμένουμε τα παιδάκια για να περάσουμε μια ήσυχη χρονιά».

Προηγούμενο άρθροΚλείνει η οδός Αβέρωφ για εργασίες, με πρώτες αυτές της ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΔυνατός τουριστικά ο Σεπτέμβρης αναμένεται για την Θάσο