Ξεκίνησαν χθες τα έργα στην οδό Κασσάνδρου με δύο διερευνητικές τομές. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης σημείωσε ότι αυτές γίνονται στον πλακοσκεπή αγωγό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Κασσάνδρου. Θα γίνουν οι διερευνητικέ τομές που είχαμε προγραμματίσει την περασμένη εβδομάδα αλλά έβρεξε και χάσαμε το ρυθμό μας. Θα δούμε τι κάνουμε για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τη θέση του πλακοσκεπούς αγωγού -του χειμάρρου- για να διαλέξουμε θέσεις που θα περάσει το αέριο, η καινούργια υδροδότηση και όλα τα σχετικά που είναι δύσκολα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι λίγο πολύπλοκα εξαιτίας της στενότητας του χώρου.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατέβει ένας δύτης στον πλακοσκεπή, δεν έχει πολλά νερά, έχει κάποιες επιχώσεις. Νομίζω ότι είναι σε καλή κατάσταση το τμήμα που φτάνει μέχρι την οδό Βενιζέλου. Το τμήμα που είναι κάτω από την οδό Βενιζέλου είδαμε ότι έχει κάποια προβλήματα. Θα τα διερευνήσουμε περισσότερο αλλά δεν άπτονται του δικού μας άμεσου ενδιαφέροντος αυτήν τη στιγμή.

Σύντομα θα έχουμε νέα και μία οριστικοποίηση των θέσεων για να ξεκινήσουν φουλ οι εργασίες το επόμενο διάστημα».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «έχει ιδιαιτερότητες αυτό το έργο. Είναι και η σύμπτωση ότι και το αέριο πιέζαμε να έρθει, να αλλάξει το πρόγραμμά του ώστε να συνδυαστούμε. Και το δίκτυο υδροδότησης θα χρειαστεί να αλλάξει ο ανάδοχος το πρόγραμμά του για να μπορέσουμε να συνδυαστούμε, ώστε να έχουμε τη λιγότερη δυνατή ενόχληση. Αυτό οργανώσαμε κι αυτό ελπίζουμε να έχει θετικά αποτελέσματα.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες. Θα δούμε πώς θα πάει διότι είναι σύνθετο και πιθανώς να έχουμε καθυστερήσεις με υπαιτιότητα του Δήμου Καβάλας για να μπορούμε να συνδυάζουμε όλα τα συνεργεία. Φαντάζομαι ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Συναντηθήκαμε πολλές φορές, τα οργανώσαμε και ελπίζω για το καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο μήνυμα του Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Vadym Sabluk, προς τον Δημάρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Αν συνεχίσουμε έτσι, ο λογαριασμός δεν θα βγει