Από τη Δευτέρα επαναλαμβάνονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως επιβάλλεται να εμβολιαστούν όλοι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τη Δευτέρα κάνουμε και πάλι στο Νοσοκομείο το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Την πρώτη μέρα ήταν 50 προγραμματισμένα τα ραντεβού και την επομένη πολύ περισσότερα. Ο ρυθμός αυτός θα ανεβαίνει. Πέρα από αυτό το εμβόλιο έχουμε και άλλα δύο που κάνουμε. Τα νούμερα καθημερινά είναι αρκετά ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα κάναμε 324 εμβόλια και την Τρίτη τα νούμερα ήταν περίπου τα ίδια. Επίσης γίνονται εμβολιασμοί και σε όλα τα Κέντρα Υγείας , Καβάλας, Θάσου, Χρυσούπολης κι Ελευθερούπολης. Ο ρυθμός είναι καλός αυτήν τη στιγμή και από την Πέμπτη που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών θέλω και θα ακολουθήσει μετά η ομάδα 18-24, να πιστεύω ότι θα γίνουν περισσότερα εμβόλια και θα απλωθεί το δίχτυ προστασίας κατά του κορωνοϊού και θα είμαστε σε τέτοια θέση που να μην περάσουμε ξανά ό,τι τον περασμένο χειμώνα.

Περάσαμε πολύ δύσκολα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, όχι μόνο το Νοσοκομείο Καβάλας αλλά όλα της χώρας. Ελπίδα μας είναι με τα πολλά εμβόλια να σταματήσει όλο αυτό που συνέβη».

ΕΜΒΟΛΙΟ

Πρόσθεσε ότι «θα προέτρεπα τους συμπολίτες μου, όσοι έχουν το δικαίωμα, να μπουν στην πλατφόρμα, να κάνουν την αίτησή τους και να εμβολιαστούν το γρηγορότερο δυνατό για να βγούμε γρήγορα από την υγειονομική κρίση που περνάμε εδώ και 15 μήνες περίπου.

Τα κρούσματα είναι πάρα πολύ λίγα τις τελευταίες μέρες. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική μας 13 ασθενείς, 7 από την Π.Ε. Καβάλας και 6 από την Π.Ε. Δράμας. Είναι νούμερα απόλυτα διαχειρίσιμα. Ο αριθμός εισαγωγών έχει πέσει στο ελάχιστο, μόλις 3 στις πρώτες 7 μέρες του Ιουνίου. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι και αυτοί που νοσηλεύονται πολύ γρήγορα να πάρουν εξιτήριο».

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος με την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΈφτασαν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ