Επαναλειτουργούν από χθες οι Παιδικοί Σταθμοί Καβάλας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμων Ξουλόγη επί 1 μήνα προετοιμαζόντουσαν για να είναι όλα στην εντέλεια.

Ο ίδιος είπε ότι «αφού κάναμε τις προετοιμασίες οι παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν. Αλλάξαμε πολλά πράγματα μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως πατώματα, κουφώματα, μπήκαν κάγκελα, γενικά έγιναν πάρα πολλές εργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους, ουσιαστικά στερήθηκαν την άδεια του Αυγούστου. Φτάσαμε στο σημείο να είναι έτοιμοι οι χώροι και να υποδεχθούμε τα παιδιά.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως και στα σχολεία είναι υποχρεωτικό να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Αντίθετα, στα ΚΑΠΗ και το Βοήθεια στο Σπίτι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

ΚΑΠΗ

Για τα ΚΑΠΗ είπε ότι «πιθανόν να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους. Αυτό ακούγεται αλλά δεν είναι κάτι επίσημο. Κι εδώ είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων που δεν εμβολιάζονται και θα αναγκαστούμε να τους βγάλουμε σε αναστολή. Το συζητήσαμε μαζί τους και είναι κάποιοι που δεν πείθονται για το εμβόλιο. Έχουμε 8 τέτοια άτομα, το ένα έχει νοσήσει και δεν θα κάνει εμβόλιο, τα δύο εμβολιάστηκαν μετά τη συνάντηση που είχαμε και έμειναν 5 εργαζόμενοι. Θα γίνει ξανά προσπάθεια να πειστούν. Είναι 5 άτομα στα 34. Έχει βγει μια εργαζόμενη σε αναστολή, ήταν οδηγός και ξεκινήσαμε τη διαδικασία να την αναπληρώσουμε, έχοντας το χρονικό περιθώριο των 3 μηνών που μας δίνει ο νόμος».

ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΗ

Τέλος είπε ότι «η Αλληλεγγύη έχει πολλά βάρη. Παλεύουμε δύο χρόνια τώρα με τον κορωνοϊό. Θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε. Βάλαμε ψηλά τον πήχη με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης υπηρεσίας. Είμαστε κοντά να πετύχουμε τους στόχους μας με πολλή δουλειά κυρίως από τους εργαζόμενους που κατάλαβαν τι θέλουμε να κάνουμε και βοήθησαν πάνω από τις δυνάμεις τους. Και τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Είχαμε ξεκινήσει με 420 παιδιά και φτάσαμε στα 526. Αυτό σημαίνει ότι μας εμπιστεύονται οι πολίτες της Καβάλας».

ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

Για το θερινό τμήμα φύλαξης παιδιών είπε ότι «τέλειωσε την Τρίτη 31 Αυγούστου. Κάναμε έναν απολογισμό και γενικά πήγε πάρα πολύ καλά, όπως με διαβεβαίωσαν και οι γονείς. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να είναι ακόμη καλύτερα. Θέλουμε πάντα να βελτιωνόμαστε».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Μίζερο το Φεστιβάλ Cosmopolis
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Οι φετινές εκπτώσεις άφησαν θετικό αποτύπωμα σε σχέση με πέρυσι