Κάθετα αντίθετος είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος στον σχεδιασμό του Δήμου Καβάλας για την στάθμευση στην οδό Τρίτωνος στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου. Σύμφωνα με τον ίδιο δημιουργείται πρόβλημα στην στάθμευση όλων που εμπλέκονται με την Δικαιοσύνη καθώς η μελέτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εξυπηρετεί κυρίως το νέο πολυκατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ανέβηκαν λίγο οι τόνοι κι εγώ υπήρξα λίγο έξω από τα όρια στην κριτική μου, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. Έγινε μια μελέτη για να αντιμετωπιστεί το θέμα του κυκλοφοριακού στην οδό Τρίτωνος δίπλα στα Δικαστήρια ενόψει του ότι άρχισε τη λειτουργία του το νέο Σούπερ Μάρκετ και δημιουργούνται νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν είχαμε μία πρόσκληση σαν Δικηγορικός Σύλλογος ή σαν Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων ή ακόμη και σαν Διοίκηση Πρωτοδικείου για να εκφραστεί κάποια άποψη και να τεθούν ζητήματα για να τα λάβει υπ’ όψιν του ο μελετητής. Έγινε μια μελέτη που εξυπηρετεί σαφώς τις ανάγκες του καταστήματος, όμως δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου με το θέμα του πάρκινγκ για όλους όσοι προσέρχονται σ’ αυτό.

Έγινε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο των πρωτοδικών και τον κ. εισαγγελέα ένα έγγραφο προς το Δήμο Καβάλας και την Τεχνική του Υπηρεσία προκειμένου να κληθούμε να συζητήσουμε και πάλι το ζήτημα. Είμαστε σε αναμονή αυτής της διαδικασίας. Έχουμε την καλή διάθεση να συνεισφέρουμε σαν Δικηγορικός Σύλλογος στην επίλυση του προβλήματος».

ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον κ. δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Ιακωβίδη, είχαμε μία επαφή, βάλαμε κάτω κάποια σχέδια και βλέπω υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Με μία συζήτηση και καλή διάθεση θα βρεθεί λύση.

Η μελέτη χωλαίνει στο ότι αν προβλεπόταν πχ 100 θέσεις στάθμευσης, με τη νέα ρύθμιση μειώνονται στο 1/3. Βέβαια και η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τώρα δημιουργούσε κάποια ζητήματα. Κι εμείς οι οδηγοί είμαστε λίγο απρόσεκτοι στο παρκάρισμα και δυσκολεύεται η διέλευση οχημάτων μεγαλύτερων. Αυτό είναι ένα ζήτημα που μπορούμε να το επιλύσουμε».

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για τον ισολογισμό έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, δηλώσεις Γ. Προμούσα
Επόμενο άρθροΑύξηση της κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας αναμένεται λόγω γιορτών και φοιτητών