%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b1

Με απόλυτη νομιμότητα δόθηκε 6μηνη παράταση στην σύμβαση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Θοδωρή Γκόνη από την διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ. Η πρόεδρος του κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά διευκρίνισε ότι όλα έγιναν κατόπιν καθοδήγησης και νομικού συμβούλου.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «δίνουμε μία 6μηνη παράταση στον κ. Γκόνη. Ξεκινώντας από την αρχή, για να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει, με το που ανέλαβα στο ΔΗΠΕΘΕ ενημερώθηκα ότι η θητεία του κ. Γκόνη έληγε τέλος Οκτωβρίου του 2018. Προχωρήσαμε στη στόχευση ώστε να κάνουμε καινούργιο διαγωνισμό, να ανέβει η προκήρυξη πριν τον Οκτώβριο ώστε να οριστεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής. Από ‘κει και πέρα, χωρίς να γίνει μία προγραμματική σύμβαση η οποία γίνεται κάθε χρόνο, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας, του δήμου Καβάλας και του ΔΗΠΕΘΕ, η οποία έχει μέσα έναν προϋπολογισμό, έχει τις δράσεις και είναι η κεντρική ιδέα ώστε να μπορεί ο δήμος Καβάλας να δώσει την επιχορήγηση που δίνει στο ΔΗΠΕΘΕ κάθε χρόνο. Δεν μπορούσαμε, αν δεν είχε γίνει αυτή η σύμβαση και δεν είχε εγκριθεί από το αρμόδιο κλιμάκιο των Αθηνών, να προχωρήσουμε σε τίποτα.

Εμείς καταθέσαμε τον Ιούνιο την προγραμματική υπογεγραμμένη απ’ όλα τα μέλη. Δεν ξέρω γιατί, η προγραμματική άργησε να εγκριθεί, ίσως γιατί ήταν για 3 χρόνια ενώ συνήθως γινόταν για έναν. Πήραμε την τελική έγκριση στις 4 Οκτωβρίου. Όμως είχε γίνει τότε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όλες οι δράσεις είχαν προγραμματιστεί από τον κ. Γκόνη και είχαν ψηφιστεί από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Οπότε, ουσιαστικά, έμενε το ΔΗΠΕΘΕ στον αέρα γιατί δεν ξέραμε αν θα υπάρχουν υποψήφιοι –είναι χρονοβόρα η διαδικασία και θέλει ένα μήνα να βρίσκεται στον «αέρα», να δημοσιευτεί νωρίτερα σε εφημερίδες κλπ- αποφασίσαμε εφόσον ο κ. Γκόνης είχε φτιάξει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα μέχρι και το τέλος της σεζόν, να δώσουμε μία 6μηνη παράταση, μέχρι τέλη Απριλίου.

Η δε προκήρυξη θα ανέβει όσο τον δυνατόν πιο σύντομα και με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, όποιος και να είναι αυτός, θα ξεκινήσει προφανώς την άνοιξη του 2019. Δεν μπορούσαμε ούτε στην προκήρυξη να προχωρήσουμε γιατί δεν είχε εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση. Αν δεν είναι έγκυρη, με τα σχέδια δεν προχωράς. Πρέπει να υπάρχει βούλα και υπογραφή. Μόλις τις πήραμε, ξεκινήσαμε για την προκήρυξη, δώσαμε σε νομικό σύμβουλο την προκήρυξη να την εξετάσει και να δει αν είναι όντως νόμιμο να δώσουμε 6μηνη παράταση στη σύμβαση του κ. Γκόνη. Ούτως ή άλλως αυτό αναγράφεται και στην προγραμματική σύμβαση. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Έχουμε τη γνωμοδότηση του δικηγόρου η οποία είπε ότι προχωράμε με το νόμιμο τρόπο και αυτό κάναμε. Θεωρήσαμε ότι ήταν η καλύτερη λύση».

ΨΗΦΙΣΕ

Πρόσθεσε, δε, ότι «η εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Μάκη Παπαδόπουλου ψήφισε υπέρ του νομικού συμβούλου, οπότε προς τι το Δελτίο Τύπου του κ. Παπαδόπουλου που μας  κατακρίνει ότι δώσαμε 450 ευρώ για μία επιχείρηση που έχει προϋπολογισμό περίπου 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο; Η εκπρόσωπος ψήφισε θετικά. Μας είπε στην αρχή ότι θέλει να γίνουν όλα με νόμιμο τρόπο. όταν της εξηγήσαμε, της ζητήσαμε να ανακαλέσει αυτό που είπε και είπε ότι το ανακαλεί».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑμΕΑ

Όσο για τα ΑμΕΑ που μιλάει ο κ. Αχιλλέας Νικολαϊδης, μέλος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου,  είπε ότι «αν δείτε τις διαφημίσεις που κάνουμε για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ, γράφουν από κάτω «δωρεάν είσοδος ΑμΕΑ». Αυτό το συζητήσαμε στο διοικητικό μας συμβούλιο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι θα δίνουμε δωρεάν εισιτήρια στα ΑμΕΑ. Επειδή είμαι τυπική και δεν ήθελα να μείνει αυτό στα λόγια, το έφερα ως θέμα την προηγούμενη φορά να το ψηφίσει επίσημα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ και να στείλουμε και εμείς με τη σειρά μας επίσημη επιστολή στον νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ. Ήδη το είχα συζητήσει με τον πρόεδρο εδώ και πάρα πολύ καιρό, τον είχα ενημερώσει προφορικά, έπρεπε να γίνει και επίσημα η ενημέρωση».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είπε «συμφωνήσαμε να δώσουμε κάποια δωρεάν εισιτήρια για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ. Είναι ένα θέμα λεπτό, υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα, πρέπει να το δουλέψουμε με την κα Φραντζεσκάκη ώστε να ξέρουμε ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Τα ονόματα δεν μπορούν να δοθούν στον αέρα, πρέπει να βρούμε τον νόμιμο τρόπο διότι από το Μάιο του 2018 ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα. Θα το κάνουμε και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά με νόμιμο τρόπο. Αυτά δεν είναι προεκλογικά τερτίπια, όπως λέει το Δελτίο Τύπου. Λυπάμαι πάρα πολύ επειδή έχουμε εκλογές δεν κατεβάζουμε κάτω τα στυλό για να τρέχουμε δεξιά κι αριστερά να μαζεύουμε σταυρούς και να πηγαίνουμε να φαινόμαστε. Είμαστε στα γραφεία μας, δουλεύουμε, έχουμε αναλάβει ένα έργο μέχρι το τέλος της πενταετίας, το οποίο θα συνεχιστεί πιστεύω και στην επόμενη τετραετία».

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάστηκαν τρία γήπεδα τένις στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας θα διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα την ανακύκλωση