zappeio_parthenagogeio

Ο Δήμος Καβάλας φιλοξενεί για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στην παρουσίαση ενός εξαιρετικού ιστορικού ντοκιμαντέρ για την ιστορική διαδρομή και την εκπαιδευτική δράση του Ζάππειου Παρθεναγωγείου Κωνσταντινουπόλεως.

zappeio_parthenagogeio_exoH πολυτάραχη ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Πόλης παρουσιάζεται μέσα από ένα εξόχως ενδιαφέρον ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, που δημιούργησε το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών. Κοντά στην πλατεία Ταξίμ, της Βασιλίδος των Πόλεων και δίπλα στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, βρίσκεται το επιβλητικό μέγαρο του Ζαππείου Παρθεναγωγείου. Είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα που εδώ και 140 χρόνια γαλουχεί γενιές Ελλήνων και προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση στο Γένος.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ με είσοδο ελεύθερη.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Θρακική Εστία Καβάλας στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας. Την εκδήλωση πλαισιώνουν η χορωδία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η πολυμελής χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΔημιουργούνται Κέντρα Κοινότητας στην Α.Μ.Θ
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες δράσεις από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας