Ο Δήμος Καβάλας αποδίδει φόρο τιμής στον αείμνηστο δήμαρχο Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παπακοσμάς σημείωσε πως πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην πορεία του.

Όπως ανέφερε αρχικά “Υπάρχει μια απόδοση τιμής στον αείμνηστο Δήμαρχο Καβάλας, στον Λευτέρη Αθανασιάδη, που το Δεκέμβριο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Έτσι θα αναδειχθεί ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που έχει παραχθεί στην Καβάλα και στο οποίο είχα την τιμή μετά από την πρόσκληση των παραγωγών, να μεταφέρω τις απόψεις μου, κυρίως όμως να δώσω ένα αρχειακό υλικό προς διάθεσή των.

Βλέποντας κάποιος τις φωτογραφίες, τις εικόνες, τα βίντεο εκείνης της εποχής, αναλογίζεται πια ήταν η περίοδος των 16 χρόνων του Λευτέρη Αθανασιάδη και το βαθύ αποτύπωμα που άφησε στην πόλη.,

Αυτό λοιπόν μέσα από το ντοκιμαντέρ και αναδεικνύεται και μιλούν για τον Λευτέρη Αθανασιάδη άνθρωποι που τον γνώρισαν, από την παιδική του ηλικία μάλιστα οι αναφορές μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, ενώ μιλούν επίσης για το Δήμο Καβάλας και τα 16 χρόνια της εκεί παρουσίας του, μιλούν όμως και για τα λάθη του, τα πάθη του, τον χαρακτήρα του και για τα χαρακτηριστικά της πόλης, πριν από την εποχή του Αθανασιάδη αλλά και κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του.

Νομίζω ότι είναι μια οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο αυτό που αφιέρωσε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του και της προσωπικότητας του στο Δήμο Καβάλας”.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Ο κ. Παπακοσμάς έκανε λόγο για έναν Δήμαρχο που αναμόρφωσε πραγματικά την Καβάλα. “Είχα την τιμή να μετέχω σε Δημοτικό Συμβούλιο με Δήμαρχο τον Αθανασάδη Λευτέρη και μπορώ να πω ότι πάρα πολλά πράγματα καθόρισαν την πορεία ζωής μου στην συνέχεια και ήταν από εκείνη την περίοδο. Γι αυτό και πάρα πολλοί θυμούνται τον Αθανασιάδη ο οποίος δεν είναι τυχαίο ότι είναι γνωστός στους καβαλιώτες με το μικρό του όνομα. Είναι ο Λευτέρης. Και όταν κάποιος μιλάει για το Δήμαρχο Λευτέρη είναι σημαντικό, ιδίως όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φύγει από την ζωή εδώ και χρόνια. Γιατί είναι σημαντικό να τον θυμούνται, να θυμούνται εκείνη την εποχή.

Βεβαίως ο άνθρωπος αυτός όπως όλοι θυμόμαστε είχε και τα πάθη του, έκανε και τα λάθη του. Όλα κρίνονται στο βάθος του χρόνου αλλά το αποτύπωμα είναι ότι αγαπούσε βαθιά την πόλη του” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης έχει μειώσει πάνω από 40 φόρους, ο Τσίπρας είχε επιβάλλει 23 και λεηλάτησε τις συντάξεις
Επόμενο άρθροΗ αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜΘ