Ελάχιστα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι στην ΜΕΘ δεν νοσηλεύεται ούτε ένα κρούσμα. Η Καβάλα εξάλλου είναι στο πράσινο γεγονός που ικανοποιεί την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε ότι «τις τελευταίες 15 μέρες τα θετικά κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας είναι ελάχιστα. Τα άτομα που νοσηλεύονται στην κλινική είναι κι αυτά πολύ λίγα. Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) έχουμε δύο ασθενείς στην κλινική του covid και δεν υπάρχει κανείς στη ΜΕΘ.

Τα τεστ που κάνουμε σε καθημερινή βάση -εξακολουθούμε να κάνουμε πολλά είτε από ύποπτα, είτε από το προσωπικό μας, είτε από άτομα για εγχειρίσεις κ.α.- και δεν έχουμε θετικά. Αυτό μας ικανοποιεί και θέλω να πιστεύω ότι με τη συμβολή των εμβολίων που τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια ανοδική τάση, θα πάμε καλά. Με την ευκαιρία να πω για ακόμη μία φορά στους συμπολίτες μας να κάνουν την αίτησή τους για εμβολιασμό. Τα εμβόλια είναι το δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα για την καταπολέμηση του covid και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανταποκρίνεται αλλά σ’ αυτούς που έχουν ενδοιασμό και φοβίες, θα τους προέτρεπα να ρωτήσουν τους γιατρούς τους, να ενημερωθούν σωστά κι όχι από άσχετους ανθρώπους κι διάφορα site. Θέλω να πιστεύω ότι θα πειστούν κι αυτοί και θα έρθουν να κάνουν το εμβόλιό τους. Μόνο έτσι θα βγούμε από αυτήν την λαίλαπα που εδώ και 17 μήνες μας ταλαιπωρεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα εισακουστώ».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό του νοσοκομείου είπε ότι «είναι γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για πολλοστή φορά. Ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περάσαμε δύσκολα, είχαμε φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουμε 170 ασθενείς covid και συγχρόνως να ανταποκρίνεται το νοσοκομείο και σε όλα τα άλλα, στα επείγοντα, στα έκτακτα και σε ό,τι άλλο χρειαζόταν ο Καβαλιώτης πολίτης. Περάσαμε δύσκολα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ξανά την ίδια κατάσταση το φθινόπωρο ή το χειμώνα που μας έρχεται. Κι αυτό διότι θα εισακουστούν οι εκκλήσεις των ειδικών για τους εμβολιασμούς».

Προηγούμενο άρθροCoach του ΑΟΚ στο μπάσκετ ο Σπύρος Κατσίκας
Επόμενο άρθροΤαλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου της BLUE STAR FERRIES στην Καβάλα