Υποχωρούν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα πλήν όμως εμφανίστηκε στην χώρα μας το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά “Αναφορικά με την πανδημία, τις τελευταίες 20 μέρες βλέπουμε μια αποκλιμάκωση πραγματικά πολύ σημαντική και τα ύποπτα περιστατικά που έρχονται πλέον είναι πολύ λίγα ενώ αυτά που χρειάζονται νοσηλεία είναι πολύ λιγότερα.

Νοσηλεύονται πλέον ελάχιστοι! Όσο για την ευλογία των πιθήκων έχουμε πάρει από το υπουργείο οδηγίες και με τους λοιμοξιολόγους μας κάναμε μια πρώτη συνάντηση και ξέρουμε πλέον έχοντας το προηγούμενο της πανδημίας το τι θα κάνουμε. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι που θα μας φέρει σε δυσκολία αλλά πλέον έχουν οι ειδικοί την εμπειρία να αντιμετωπίσουν τα δρώμενα”.

Απλά όπως είπε η ελπίδα όλων αλλά και η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι δεν θα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει τα μέγιστα.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Αναφορικά στην συνέχεια με την ανακοίνωσή της υποψηφιότητας του για το δημαρχιακό θώκο Καβάλας ο ίδιος τόνισε ότι “Το ενδιαφέρον μου για τον Δήμο Καβάλας το έχω πεί εδώ και αρκετό καιρό. Η ανακοίνωσή μου είχε σκοπό να σταματήσει κάποια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι η Ν Δ διασπάται. Ο σκοπός μου είναι να κατέβω στον αγώνα αυτό που λέγεται διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου και όλοι μαζί, ενωμένοι σαν γροθιά πρέπει να πορευτούμε και θέλω να πιστεύω πως θα το πετύχουμε αυτό. Όλοι γνωρίζουν την κομματική μου ταυτότητα και ζητώ την ψήφο την στήριξη του καβαλιώτικου λαού. Θα διεκδικήσω τον Δήμο Καβάλας γιατί είμαι ένα άτομο που από μικρό παιδί ασχολείται με τα κοινά, με επιτυχία τις περισσότερες φορές. Ξέρω τον εαυτό μου και πιστεύω πως μπορώ να ανταπεξέλθω στον δύσκολο ρόλο του Δημάρχου για την πόλη μου. Γι αυτούς τους λόγους αποφάσισα να δηλώσω επίσημα την υποψηφιότητα μου την ερχόμενη Τετάρτη. Άλλωστε όταν έκανα πίσω για την υποψηφιότητα της Δήμητρας Τσανάκας το έκανα με πλήρη επίγνωση. Δεν είμαι ρεβανσιστής αλλά λιγάκι θεωρώ ότι πρέπει να πάρω την ρεβανς με την καλή έννοια όμως. Η φίλη μου Δήμητρα Τσανάκα έκανε την πρόθεσή του γνωστή, εγώ έκανα πίσω και η Δήμητρα βγήκε Δήμαρχος που τα πήγε αρκετά καλά”.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έτσι και αλλιώς υπάρχουν έτοιμοι συνεργάτες. “Στην συνέντευξη αυτή θα είμαι μόνος και δεν θα ανακοινώσω συνεργάτες, θα είναι ανοικτή και μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Από κεί και μετά θα θέσουμε την στρατηγική μας και στην συνέχεια θα έχουμε όλο τον χρόνο να παρουσιάσουμε και τους συνεργάτες μας, που θα είναι στο σχήμα το δικό μου ενώ θα παρουσιάσουμε και τις θέσεις μας. Θα επικοινωνήσω τα οράματά μου στον κόσμο και θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε κατ ευχήν. Με τα στελέχη και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της ΑΝΑΣΑΣ σχεδόν με όλους έχω άριστες σχέσεις. Άρα θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε συναντήσεις με όλους το επόμενο διάστημα και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά, θα συστρατευθούμε και θα οδηγήσουμε πάλι την παράταξη με εμένα επικεφαλής σε νικηφόρο αποτέλεσμα. Η στελέχωση ενός ψηφοδελτίου όμως είναι το Α και το Ω. Φυσικά έχουν προηγηθεί κάποιες ζυμώσεις και συναντήσεις που με οδήγησαν να βγω μπροστά και να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Είμαι όμως σίγουρος για την στήριξη του κόμματός μου. Τώρα πιστεύω ότι το θεμιτό είναι η ΝΔ να κατέβει με έναν υποψήφιο και είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα το πετύχουμε στο πρόσωπο μου. Δεν είμαι υπερόπτης, δεν έχω άλλες τακτικές, έχω πείρα στα δημόσια πράγματα και ο καθείς έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι. Απλά θα πετύχουμε να κατέβουμε όλοι μαζί” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Αναφορικά τέλος με τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας τόνισε ότι “Πριν από λίγες ημέρες έγινε η ορκωμοσία δύο γιατρών και η νέα προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσα στον Ιούνιο. Γενικά θα γίνου ν 1000 προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας. Εμείς ζητήσαμε την στελέχωση πολλών κλινικών στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις, όπως στην Ουρολογική. Όμως δεν μπορέσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Με τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν όμως, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε στελεχώσει και την Ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου με δύο γιατρούς για να λειτουργήσει με κανονικές συνθήκες. Ζητήσαμε επίσης δέκα γιατρούς για να στελεχώσουμε πολλές κλινικές και ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε”.

Προηγούμενο άρθροΕλπίζουμε σε απομάκρυνση της κρίσης” τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Χατζηχρήστος
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Έπρεπε ενωμένη η ΝΔ να προχωρήσει στις εκλογές για το Δήμο Καβάλας