Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του κορωνοϊού στην Καβάλα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι χθες νοσηλευόντουσαν 8 περιστατικά, 4 από Καβάλα και 4 από Δράμα. Το ευχάριστο είναι ότι δεν νοσηλεύεται κανένα περιστατικό στην ΜΕΘ, τα περιστατικά είναι ήπια.

Ο κ. Κλειτσιώτης είπε ότι «τα νέα από το νοσοκομείο της τελευταίες μέρες δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς, ενώ δεν νοσηλεύαμε για περίπου 10 μέρες κανέναν ασθενή, αυτή την στιγμή νοσηλεύουμε 8 με κορωνοϊό, 4 από την ΠΕ Καβάλας και 4 από την ΠΕ Δράμας. Ευτυχώς δεν υπάρχει στη ΜΕΘ κανείς κι αυτό είναι καλό. Τα περιστατικά είναι σχετικά ήπια και θέλω να πιστεύω ότι αν γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια, το επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε την έξαρση που κάποιοι περιμένουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Βλέπω, όμως, μια καθίζηση όσον αφορά στον αριθμό των εμβολίων. Είχαμε φτάσει να κάνουμε μέχρι 480 τη μέρα, αλλά τις τελευταίες μέρες αυτά τα νούμερα έχουν πέσει πάρα πολύ. Κάνουμε τώρα γύρω στα 220-230 τη μέρα. Αυτό δεν μας ικανοποιεί και δεν θα φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό γύρω στο 80% μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προτρέψουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Όσοι έχουν επιφυλάξεις ή φοβίες, να ρωτήσουν τους ειδικούς, το γιατρό τους και όχι αυτούς που παραπληροφορούν. Η ΠΕ Καβάλας έχει 130 χιλιάδες κατοίκους κι έχουν εμβολιαστεί περίπου οι 60 χιλιάδες. Ακούστηκε να έχει κάποιος ιδιαίτερα προβλήματα από το εμβόλιο; Όχι. Έχουμε χάσει όμως ανθρώπους με κορωνοϊό κι αυτό να λάβουμε υπ’ όψιν μας. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα οι πολίτες να κάνουν την αίτησή τους και να έρθουν να εμβολιαστούν.

Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα τα νούμερα θα έχουνε ξανά αυξητική τάση για να πιάσουμε το ποσοστό για το οποίοι όλοι οι γιατροί μιλούν».

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Για τον καύσωνα είπε ότι «το νοσοκομείο μας είναι σχετικά καινούργιο, ο κλιματισμός λειτουργεί θαυμάσια και θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Το κλίμα στην Καβάλα πάντα βοηθάει, είναι καλό και θέλω να πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε».

Προηγούμενο άρθροΜε εντάσεις χωρίς λόγο κύλησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑ Καβάλας συνεχίζεται με την αλλαγή μηχανογραφικού συστήματος