Σε φάση αποκλιμάκωσης είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα με βάση τα κρούσματα που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη χρειάζεται προσοχή καθώς ο ιός είναι εδώ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι έχουμε μία αποκλιμάκωση. Σαββατοκύριακο και Δευτέρα συνήθως δεν γίνονται εξιτήρια. Έχουμε 32 ασθενείς, αριθμός απόλυτα διαχειρίσιμος. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η καθοδική τάσης τις νοσηλείες, αλλά αυτό που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ. Μακάρι να είχε φύγει αλλά παραμένει κοντά μας και γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η μάσκα πρέπει να είναι ακόμη βασικό στοιχείο όλων μας, ειδικά σε χώρους που συναθροίζεται κόσμος. Διαχειριζόμαστε καλά την κατάσταση μέχρι στιγμής κι ελπίζουμε ο Φεβρουάριος να έχει λιγότερα περιστατικά».

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας που έφυγαν σε αναστολή είναι αρκετοί, 40 στο σύνολο, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο και να γυρίσουν στην εργασία τους. Μας στεναχωρεί αυτό και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για την αντικατάστασή τους. Ελπίζουμε να λυθεί το θέμα μέσα στο Φεβρουάριο με τους διαθέσιμους νοσηλευτές που υπάρχουν στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Εξετάζεται οι μοριοδότηση αυτών που έχουν κάνει τις αιτήσεις κι ελπίζουμε να έρθουν μέσα στο Φεβρουάριο και να αντικαταστήσουν αυτούς που είναι σε αναστολή κι επιμένουν να μην επιστρέφουν στη δουλειά τους.

Είναι πολλά τα 40 άτομα κι αυτοί που έχουν μείνει δίνουν δύσκολο και καλό αγώνα και τους ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας».

Τέλος, για τα οικονομικά του Νοσοκομείου Καβάλας είπε ότι οι πληρωμές στους τοπικούς προμηθευτές γίνεται εντός δύο μηνών και τα ληξιπρόθεσμα είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλα νοσοκομεία.

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας για ΕΟΣ – ΣΧΟΚ
Επόμενο άρθρο“Τους σιχάθηκα, δεν ξαναπατάω γήπεδο” – Το μήνυμα με κασκόλ του ΠΑΟΚ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης