Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας κρίθηκαν άκυρες οι 130 ομαδικές απολύσεις εργαζομένων της ΒΦΛ. Ο δικηγόρος της εταιρείας κ. Γιάννης Καρούζος σημείωσε πως η απόφαση είναι εντελώς λανθασμένη και ήδη ετοιμάζονται να καταθέσουν έφεση. Μάλιστα σημείωσε ότι η απόφαση αυτή πάσχει νομικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόκειται για μία απόφαση η οποία είναι παντελώς νομικά εσφαλμένη, με τεράστια νομικά καινοφανή άλματα η οποία δεν αξιολόγησε επαρκώς το αποδεικτικό υλικό που είχε προσκομίσει η πλευρά της εταιρείας. Δεν αξιολόγησε κανέναν από τους ισχυρισμούς της εταιρείας κατά τον τρόπο που θα έδινε με ασφάλεια την πεποίθηση στον πολίτη αλλά και στους διαδίκους που διαβάζουν και μελετούν την απόφαση ότι έκρινε αντικειμενικά και αμερόληπτα. Και φυσικά η εταιρεία ήδη προετοιμάζει την έφεσή της διότι η απόφαση αυτή, πέρα από μία πρώτη δικαστική κρίση, δεν παράγη κανένα απολύτως δεδικασμένο, δεν δεσμεύει κανέναν και βεβαίως θα ακολουθήσουμε την πορεία προσβολής της στο Εφετείο όπως προκύπτει από τη δικονομία. Ήδη το νομικό επιτελείο συντάσσει την έφεση την οποία και θα καταθέσουμε προκειμένου να τύχουμε μιας άλλης αξιολόγησης η οποία θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν όλα όσα είχαμε αποδεικτικά εισφέρει στο δικαστή, θα κρίνει αμερόληπτα την ουσία της υπόθεσης με βάση το Νόμο και τη δικονομία, κάτι που το Πρωτοδικείο Καβάλας στη συγκεκριμένη απόφαση, στη συγκεκριμένη δίκη, δεν έκανε.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση πάσχει, έχει σοβαρές πλημμέλειες, είναι αναιτιολόγητη και βεβαίως γι’ αυτό το λόγο και θα την προσβάλλουμε στο Εφετείο».

ΑΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων τηρήθηκε με βάση το Νόμο. Αξιολογήθηκε από ένα αμερόληπτο όργανο, το Υπουργείο Εργασίας που είναι το ανώτατο συμβούλιο εργασίας, στο οποίο συμμετέχουν κοινωνικοί εταίροι διαφόρων κλάδων και αντιπροσωπευτικών διαστρωμάτων συμφερόντων, όπως είναι οι εργαζόμενοι, ο ΣΕΒ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται στο όνομα και το όργανο αυτό και φυσικά έκρινε ότι τηρήθηκε κατά γράμμα ο Νόμος στη διαδικασία που ακολούθησε η εταιρεία.

Αυτό, λοιπόν, ήταν προμετωπίδα στην όποια υπεράσπιση της εταιρείας στο δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε από μέρους των εργαζομένων. Και ειλικρινά απορώ πώς το δικαστήριο το ξεπέρασε με μία κρίση η οποία κατά την άποψή μας είναι απολύτως λανθασμένη και που δεν έχει κα κάνει με την νομιμότητα όπου στηρίχθηκε εκ μέρους της εταιρείας αλλά με άλλα θέματα που δεν απασχολούν ένα εργατικό δικαστήριο και δεν θα έπρεπε να το απασχολήσουν.

Γι’ αυτόν το λόγο θεωρούμε ότι η απόφαση αδικεί την εταιρεία. Θα προσφύγουμε σε ανώτερο επίπεδο και ευελπιστούμε ότι εκεί θα τύχουμε μιας άλλης δίκαιης και αμερόληπτης αντιμετώπισης».

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Θάσου ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθροΚΥΣΕΑ: Σταδιακή επέκταση του φράκτη στον Έβρο και ενίσχυση των μέσων επιτήρησης