Το ενεργειακό πρόβλημα προβληματίζει τους πάντες και τα πάντα και στην Καβάλα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών κ. Κατερίνα Γεροστεργίου θα πρέπει να αλλάξουμε τα καταναλωτικά μα πρότυπα.

Όπως ανέφερε “Δυστυχώς ως πολίτες βιώνουμε μια ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική και πολιτική κρίση αυτή την στιγμή, Ελπίζουμε να μην έχει ακόμη πιο σοβαρές επιπτώσεις βέβαια. Αρχίσαμε και βιώνουμε αυτή την κρίση εντονότερα στην τσέπη μας.

Έχουμε μια τεράστια αύξηση και των λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και των καυσίμων, πετρέλαιο θέρμανσης, αέριο και εκείνο που μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές είναι να αλλάξουμε το καταναλωτικό μας προφίλ.

Να εξοικονομήσουμε πόρους για να περάσουμε όσο γίνεται με λιγότερες συνέπειες αυτή την κρίση που ζούμε αυτή την στιγμή».

ΠΕΡΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια πρέπει ώς πολίτες να κάνουμε εξοικονόμηση όπου μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε το επίπεδο ευημερίας μας. Να ξεχάσουμε την υπερ καταναλωτική μας συμπεριφορά γιατί πλέον δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και ας ελπίσουμε να μην χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο.

Βέβαια στην Ελλάδα ως καταναλωτές ξεκινήσαμε από το 2009 να ζούμε μια άλλη πραγματικότητα και από την υπερ κατανάλωση περάσαμε στην αδυναμία κατανάλωσης και αυτή την στιγμή το πρόβλημα έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο».

Προηγούμενο άρθροΟ “Κίκο” του WWF Ελλάς έψαξε για φόλες στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΕίναι νωρίς να μιλήσουμε με ασφάλεια για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάσταση” δηλώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αθανάσιος Τσώνης