Την Καβάλα επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μπρατάκος και είχε σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος συμμετείχε στις επαφές και έθεσε το θέμα στήριξης του κόμματος σε υποψήφιο δήμαρχο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μας κάλεσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δράκος για να συμμετέχουμε σε μία συζήτηση με τον διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Ανταποκριθήκαμε αρκετά μέλη του Δ.Σ. και της ΝΟΔΕ. Η συζήτηση ήταν πιο πολύ για τη διοργάνωση του Συνεδρίου που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου και ειπώθηκαν και πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν κυρίως την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση.

Ρώτησα για το θέμα της «στήριξης» που θα δοθεί στον αυτοδιοικητικό τομέα. Στην Καβάλα είναι μεταξύ των πόλων που ο/η δήμαρχος που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία κι έχασε τις εκλογές δεν θα κατέβει εκ νέου. Άρα θα πάει σε νέα υποψηφιότητα και ρωτήθηκε αν θα στηριχθεί ή δεν θα έχει καθόλου στήριξη από την πλευρά του κόμματος. Η στήριξη χρειάζεται για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγείς αν και ο αυτοδιοικητικός ρόλος σημαίνει ανεξάρτητους συνδυασμούς.

Η απάντησή του ήταν ότι είναι ακόμη νωρίς για να δοθούν τέτοιες στηρίξεις. Εγώ ήμουν αντίθετος με αυτήν την άποψη και είπα ότι θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την πλευρά του κόμματος, για να μην έχουμε το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε άλλες πόλεις να κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα και να εκλέγεται αυτός που δεν είχε τη στήριξη».

ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ηγηθεί και να γίνει δήμαρχος, αλλά αν δεν ξεκαθαρίσει και το αφήσουν για αργότερα, θα είναι πολύ αργά. Να γίνει νωρίς για να συνταχθούμε όλοι με τον υποψήφιοι και όλοι μαζί να τον στηρίξουμε για να έχουμε αυξημένη πιθανότητα να εκλεγεί και να πάρουμε ξανά το Δήμο Καβάλας. Νομίζω ότι αυτό βρίσκει σύμφωνους πολλούς συμβούλους. Εκτός και αν δεν ενδιαφέρουν τον κομματικό μηχανισμό οι δημοτικές εκλογές και τους νοιάζουν μόνο οι βουλευτικές. Αυτό είπα και προκάλεσε ίσως το θυμό κάποιων αλλά αν δούμε τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κι αυτό το ενδεχόμενο. Νομίζω ότι ήταν μια παραγωγική συζήτηση και όλα αυτά τα έλαβε υπ’ όψιν του ο κ. Μπρατάκος. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από αυτήν τη συζήτηση τους επόμενους μήνες».

Προηγούμενο άρθρο108η Επέτειος απελευθέρωσης της Καβάλας
Επόμενο άρθροΜήνυμα τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Παύλου