Το πάρκινγκ της Ροδόπης παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης αδείας λειτουργίας. Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο και νομικό κ. Νατάσα Ιωσηφίδου για να επαναλειτουργήσει χρειάζεται να αλλάξει η χρήση του νομικά. Η ίδια προτείνει να ανοίξει το πάρκινγκ με ελεύθερη στάθμευση.

Όπως τόνισε αρχικά “Καταρχάς ο χώρος έκλεισε διότι δεν έχει άδεια λειτουργίας. Επομένως για να λυθεί νόμιμα και μόνιμα το όλο πρόβλημα υπάρχουν τρεις δυνατότητες. Ή να κατασκευασθεί υπόγειο παρκινγκ όπως το λέει ο νόμος και η σημερινή χρήση γης του ρυμοτομικού σχεδίου και από πάνω να γίνει πλατεία ή πρέπει να αλλάξει η χρήση γης είτε να αλλάξει ο νόμος με νομοθετική ρύθμιση. Όλα αυτά θέλουν χρόνο και χρήμα αν μάλιστα μιλήσουμε και για κατασκευή πάρκινγκ. Και φυσικά το χρήμα δεν μπορεί να το διαθέσει αυτή την στιγμή ο Δήμος Καβάλας εκτός και αν έρθει ένας ιδιώτης και αναλάβει ως επενδυτής πια να κάνει αυτή την παρέμβαση με την κατασκευή του έργου.

Όπως και να έχει όλα θέλουν χρόνο. Χρόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν διαθέτουμε καθώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη είναι μεγάλο και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν συνεχίσουν να σφραγίζονται και άλλα πάρκινγκ και υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Θα σφραγισθούν ενδεχομένως και άλλα πάρκινγκ για τους λόγους που προανέφερα. Επειδή η πόλη δεν μπορεί να περιμένει εγώ πρότεινα δημοσίως και σε κάθε περίπτωση το πρότεινα και στην συνάντηση που είχαμε οι πέντε νομικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Δ.Σ. Καβάλας στην συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Πρότεινα λοιπόν βάσει του συγκεκριμένου πάντα νόμου να ανοίξει το πάρκινγκ για ελεύθερη στάθμευση ή αν ακόμη η διοίκηση δεν το θέλει μπορεί να κάνει και ελεγχόμενη στάθμευση με συγκεκριμένη όμως διαδικασία. Τις ώρες λειτουργίας και της υπόλοιπης αγοράς θα μπορεί να λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση τις υπόλοιπες όμως ώρες να λειτουργεί ως πλατεία γιατί έτσι το λέει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Άρα θα έχουμε πλατεία και χώρο στάθμευση τις ώρες μόνο που λειτουργεί η αγορά.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει και μπορεί να γίνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί περιμένει η δημοτική διοίκηση και δεν το φέρνει ως θέμα στο Δ.Σ. όταν αυτό είναι πράγματι θέμα του Δ.Σ. “.

Προηγούμενο άρθροΜακρόπνοο σχέδιο της ΔΕΥΑΚ να βελτιώσει το δίκτυο ύδρευσης όλου του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΑναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ζητάει η ΚΕΔΕ