Την πρώτη τους συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού. Σε αυτήν εξεδήλωσαν για άλλη μία φορά την πρόθεση τους να φύγουν οι πρόσφυγες από τον καταυλισμό που διαμένουν καθώς οι συνθήκες εκεί δεν θεωρούνται ανθρώπινες και αξιοπρεπείς. Η πρωτοβουλία μάλιστα ήδη συλλέγει υπογραφές οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 1.000 από Καβαλιώτες που επιθυμούν την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κτίρια ή δομές μέσα στην Καβάλα. Η δικηγόρος Ευγενία Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην πρωτοφανή άλληλεγγύη των Καβαλιωτών αλλά εξήγησε και αναλυτικά τις συνθήκες στον καταυλισμό που κάνουν αδύνατη την παραμονή ανθρώπων εκεί.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σοφία Φιλιππίδου προειδοποίησε πως η γκετοποίηση αυτών των ανθρώπων προκαλεί δυσάρεστα περιστατικά καθώς ουσιαστικά η κοινωνία τους απομονώνει.

Τέλος ο Μιχάλης Μακαρίου ελεύθερος επαγγελματίας ζήτησε να γίνει άμεσα μετεγκατάσταση υποστηρίζοντας πως σε άλλες χώρες αξιοποιούνται τα δεκάδες εγκατελλειμένα κτίρια και πως η παρουσία των προσφύγων θα δώσει ζωή σε κάποια κτίρια που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και όταν αυτοί αποχωρήσουν.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών στο Σουφλί-video
Επόμενο άρθροΟρκίστηκαν οι απόφοιτοι της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας-video