Μία δια παραταξιακή επιτροπή είναι υπό σύσταση από πλευράς του Δήμου Καβάλας για το θέμα της μεταστέγασης της Δομής Προσφύγων του Ασημακοπούλου σε άλλο χώρο, εκτός αστικού ιστού. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως η επιτροπή θα έπρεπε να είχε συσταθεί προ μηνών καθώς οι καταστάσεις είναι πιεστικές μετά και την πρόταση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιταράκη να τους γίνουν προτάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε αρχικά ότι “Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μηταράκη είχαμε ζητήσει αφού προτίθεται να κάνει κάποιες κινήσεις εφόσον του κατατεθούν προτάσεις τεκμηριωμένες και θα αφορά τη μετεγκατάσταση της δομής στο στρατόπεδο του Ασημακόπουλου, της δομής δηλαδή προσφύγων μεταναστών και ήταν φυσικά μεγάλη έκπληξη δική μας διότι ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι δεν υπήρχε καμία αίτηση εκ μέρους του Δήμου Καβάλας για την μεταφορά.

Αν αναλογισθεί ότι έχουν κλείσει δομές, δεν υπάρχει άλλη δομή που να βρίσκεται μέσα σε αστικό ιστό τότε θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο. Άρα είναι ευθύνη του Δήμου Καβάλας και είναι και αμέλεια του που δεν υπήρξε τέτοια πρόταση. Πίεση και πρόταση έπρεπε να υπάρχει για να γίνει πράξη η μεταφορά.

Μας έχει συνηθίσει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε πράξεις αμέλειας. Εμείς όμως αποφασίσαμε και κατεβάσαμε μια αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) γιατί μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Ο Δήμαρχος κ. Μουριάδης βέβαια δεν ήταν και τόσο αποφασιστικός αλλά τελικά θα ορισθεί μια επιτροπή για να εξετάσει λύσεις για την μετεγκατάσταση. Δεν είναι βέβαια διαπαραταξιακή η επιτροπή και θα αποτελείται από Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη ίσως και άλλους αν και εγώ θέλω και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να είναι μια επιτροπή ισχυρή με έντονο κύρος.

Με όποιον τρόπο και αν γίνει μια τέτοια ομάδα θα πρέπει να αναζητήσει με πολύ σθένος μια λύση και πιστεύω ότι θα βρεθεί. Ίσως να μην είναι ίδια η δομή όπως του Ασημακοπούλου αλλά η περιοχή αυτή πρέπει να απελευθερωθεί και να αναπτυχθεί.

Πάμε να κάνουμε εφαρμογή του Σχεδίου Περιγιαλίου και εκεί η δομή και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται ακόμη μέσα. Λάθος ότι εκεί πήγαν από την αρχή αλλά από εκεί και πέρα έπρεπε να δοθεί λύση εδώ και καιρό. Εμείς γιατί να έχουμε μια τέτοια δομή εκεί μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα με την ανοχή του Δήμου Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη με την εκπρόσωπο της οικογένειας του Πολύγνωτου Βαγή
Επόμενο άρθροΠολύ χρήσιμα τα self test για την μη διασπορά του κορωνοϊου, όπως δηλώνει η πρόεδρος των Φαρμακοποιών Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή