Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Πέμπτης (27/8) ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο, αλλά τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, απαντώντας στα “πυρά” του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού: “Είναι ντροπή, να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία καλεί σε ονομαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, δήθεν για να έρθουν προ των ευθυνών τους όλοι οι βουλευτές τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους δικούς του βουλευτές να ψηφίσουν παρών, δηλαδή να μην πάρουν θέση και να μην συνταχθούν στην εθνική γραμμή. Αυτό εκτός από κωμικοτραγικό είναι πρωτόγνωρο και θλιβερό” είπε και συνέχισε: “Είναι γελοίο να ακούμε αυτή τη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες εβδομάδες στο φόρουμ των Δελφών μας καλούσε να φέρουμε τη συμφωνία που φέραμε και τώρα δεν έχει το θάρρος να τη στηρίξει”.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κινείται με την λογική του βλέποντας και κάνοντας, με τον Νίκο Ρωμανό να σχολιάζει: “Για τα σχολεία μας έλεγε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) τον Μάιο που τα ανοίξαμε ότι κακός τα ανοίξαμε και σήμερα λέει ότι τα ανοίγουμε πρόχειρα και πρέπει να αντιγράψουμε το πρωτόκολλο που άνοιξαν τον Μάιο, μιλάμε για τον πλήρη παραλογισμό”.

Για το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Ρωμανός τόνισε πως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και βασίζονται σε ένα πρωτόκολλο και σε έναν αλγόριθμο ο οποίος συνιστά εθνική επιτυχία και τον οποίο αντέγραψαν άλλες χώρες: “Στοχεύσαμε τους ελέγχους ακριβώς εκεί που ήταν οι ‘επικίνδυνες’ ομάδες τουριστών και γι’ αυτό καταφέραμε να έχουμε αυτά τα καλά αποτελέσματα και όσον αφορά τους ελέγχους και του ανοίγματος του τουρισμού τηρουμένων των αναλογιών και της κατάστασης παγκοσμίως όταν βρισκόμαστε εν μέσω δεύτερου κύματος”.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης που με αγωνία τα περιμένουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ανέφερε πως: “Η κυβέρνηση αποδεσμεύει διαρκώς νέα πακέτα μέτρων όλων όσων πλήττονται, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, με στόχευση τους πληττόμενους κλάδους. Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης σε αντιδιαστολή με αυτό που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσουμε όλα εμπροσθοβαρός. Μας έλεγε να αποδεσμεύσουμε τα διαθέσιμα τον Μάρτιο. Αυτό θα σήμαινε ότι τίποτα δεν θα είχαμε να δώσουμε. Σήμερα δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε όπως θα κάνουμε και πριν και μετά τη ΔΕΘ τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους πληττόμενους κλάδους”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός στο Lobby 101.8 ο Νίκος Ρωμανός από το 21.35

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/2963045530589102/?t=1298

Προηγούμενο άρθροΜε 17,8 εκ. ευρώ και επιπλέον προσωπικό ενισχύει η Περιφέρεια ΑΜΘ το δημόσιο σύστημα υγείας στον αγώνα κατά της πανδημίας
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 259 νέα κρούσματα, 6 νέοι νεκροί και 35 διασωληνομένοι