Απαντήσεις στα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, την επόμενη μέρα στην οικονομία, την καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι” και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Παρασκευής (19/6) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του τομέα Εσωτερικών, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντικατέστησε για επικοινωνιακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το «Αντώνης Τρίτσης», καθυστερώντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση. “Θέλει θράσος. Όταν προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα είχαν αφήσει χωρίς χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην έχει καμία αξία ότι εντάχθηκε. Εμείς όλα αυτά τα ορφανά έργα τα εντάξαμε στο νέο πρόγραμμα και βρήκαμε χρηματοδότηση και σε αυτά τα υπάρχοντα έργα που έμειναν μετέωρα ήρθαν να προστεθούν συγκεκριμένοι άξονες με βάση τους οποίους θα επιλεγούν μία σειρά άλλων έργων σε όλη την Ελλάδα για πρώτη φορά. Δεν αποκλείονται περιοχές όπως γινόταν στο παρελθόν. Το πρόγραμμα ισοδυναμεί με χιλιάδες θέσεις εργασίας και χιλιάδες έργα σε όλη την Ελλάδα. Αν ένας δήμος είναι έτοιμος μπορεί να προχωρήσει το έργο. Να γίνει η τοπική αυτοδιοίκηση βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για την εθνική οικονομία” είπε ο κ. Ρωμανός.

Για την επόμενη μέρα στην οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις: τις εκτιμήσεις για ανεργία, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, δήλωσε πως: “Αγωνία υπάρχει παγκοσμίως. Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι η δυναμική που είχε αποκτήσει η οικονομία μας έχει προστατεύσει από τα χειρότερα και μας έχει σε καλύτερη μοίρα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης”.

Επίσης τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του ΓΕΜΗ, το σχέδιο της Κυβέρνησης, απέτρεψε τα λουκέτα, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις και το κλίμα μετά τις εκλογές αύξησαν τον αριθμό των νέων επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό ο κ. Ρωμανός επεσήμανε πως: “Μιλάμε για μία προαναγγελία διορθωτικών κινήσεων και όχι για ανασχηματισμό. Έγκειται στον ίδιο τον πρωθυπουργό η επιλογή του χρόνου.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο Νίκος Ρωμανός, είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί σταθερά την προπαγάνδα της Τουρκίας για να κάνει εσωτερική πολιτική”.

Για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” σημείωσε πως σίγουρα θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις γιατί “ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το τι γινόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι της κρατικής διαφήμισης και θα κάνει τις συγκρίσεις. Δεν είμαστε ίδιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της πολιτικής ζωής”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “είναι και άλλες καμπάνιες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ψαχτεί από κανέναν, για παράδειγμα η καμπάνια για την Βόρεια Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, και το τι έγινε στο δημοψήφισμα, πως έγινε η καμπάνια και η ενημέρωση. Με τι λεφτά έγιναν. Να βγουν όλα τα στοιχεία και να καταλάβει ο κόσμος ποιος υπηρετεί ο παλιό το διεφθαρμένο και το ληγμένο πολιτικό προϊόν του παρελθόντος και ποιος υπηρετεί τη διαφάνεια”.

Ακόυστε όσα είπε ο Νίκος Ρωμανός στο Lobby 101.8 από το 18.35 (part1)

και part 2 έως 9.40

Προηγούμενο άρθροΤέλος Ιουνίου ο διαγωνισμός για την ΥΑΦΑ της Νότιας Καβάλας
Επόμενο άρθροΆφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Ξανθόπουλος