Στο ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πιο πολύτιμο από τα υλικά μέσα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περιέγραψε το ατύχημα σημειώνοντας ότι “ο χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στον διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας. Ο διάδρομος δεν φαινόταν, σχεδόν όλος. Κατά την τελευταία απόπειρά του κι ενώ είχε σχεδόν ακουμπήσει στον διάδρομο, το σκάφος παρουσίασε μια κλίση, με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου”.

“Ο πύργος ελέγχου τού έδωσε εντολή για εγκατάλειψη, και την τρίτη φορά που έδωσε αυτήν την εντολή ο πύργος ελέγχου, ο χειριστής όντως έκανε την εγκατάλειψη, ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ευτυχώς, ο χειριστής είναι καλά”, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, “διότι από αυτό το πολύ χαμηλό ύψος, σχεδόν στο ύψος του εδάφους, το να εκτιναχθείς με το κάθισμα, εγκυμονεί πραγματικό σοβαρό τραυματισμό ή και χειρότερα”.

Επεσήμανε επίσης ότι ο χειριστής μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ΓΝΑ, όμως είναι σώος και καλά στην υγεία του “και αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία”.

“Το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κρίνεται ότι είναι πιο πολύτιμο από τα υλικά, από τα μέσα. Επομένως, η απώλεια ενός πιλότου είναι μία απώλεια αφόρητη, ανυπολόγιστη, κι ευτυχώς χθες αποφεύχθηκε” τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Καραντίνα 10 ημερών για ανεμβολίαστους επιβάτες από την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΒεβαίωση γνησίου υπογραφής μέσω του gov.gr από σήμερα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία