Το Υπουργείο Εσωτερικών αποδέσμευσε χρήματα για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Θάσου. Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε πως σταδιακά δημιουργούν νέες Παιδικές Χαρές και προχωρά μάλιστα και σειρά σχετικών υποδομών.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι “Αυτά είναι όλα χρήματα προς πληρωμή. Δεν είναι κάτι το καινούριο. Είναι αποδέσμευση πιστώσεων προκειμένου να πληρωθούν έργα που γίνονται. Εμείς εδώ στο Δήμο Θάσου, έχουμε το θέμα με τις παιδικές χαρές και από την προηγούμενη ακόμη διοίκηση του Δήμου Θάσου ξεκίνησε η προσπάθεια για τις παιδικές χαρές και δη μέσω της χρηματοδότησης του υπουργείου Εσωτερικών και πάλι, του τότε προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Βέβαια η προηγούμενη διοίκηση πρωτοτύπησε στην Ελλάδα γιατί ενώ υπήρχαν χρήματα για το στήσιμο όπως λέμε, για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς, εμείς ίσως και να ήμασταν ο μοναδικός Δήμος ο οποίος χρησιμοποίησε τα χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών μόνο για την προμήθεια εξοπλισμού.

Και μέχρι που αναλάβαμε εμείς δεν είχε στηθεί καμία παιδική χαρά. Άρα εμείς από την στιγμή που αναλάβαμε σιγά σιγά μπαίνουμε στη διαδικασία κατασκευής και δημιουργίας των παιδικών χαρών, εύρεσης των κατάλληλων χώρων, δημιουργίας όλης της υποδομής.

Γιατί από την προηγούμενη διοίκηση αυτό που είχε γίνει ήταν μόνο η διαδικασία για την αγορά και προμήθεια του εξοπλισμού. Και όπως αντιλαμβάνεστε μόνο η προμήθεια του εξοπλισμού δεν σημαίνει παιδική χαρά. Έχουμε αυτή την στιγμή προχωρήσει στη δημιουργία αρκετών παιδικών χαρών. Κάποιες ακόμη φυσικά θέλουν και περισσότερη δουλειά. Έχουν μείνει μόνο δύο που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη γιατί οι χώροι οι οποίοι είχαν σημειωθεί από την προηγούμενη διοίκηση εκεί είναι αδύνατο να κατασκευασθεί παιδική χαρά. Οπότε βρήκαμε καινούριους χώρους και πιστεύω μέχρι τέλος του χρόνου το κομμάτι που λέγεται παιδικές χαρές θα έχει κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο ΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Αναφορικά με τα κρούσματα του ιού στο νησί ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στην συνέχεια ότι “Έχουμε περάσει την έξαρση των προηγούμενων Εβδομάδων. Έχουμε ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Βέβαια επειδή και η υπόλοιπη κατάσταση στην χώρα είναι ανησυχητική, οφείλουμε και πάλι, άσχετα με τα νούμερα τα οποία βαίνουν προς μείωση, να είμαστε προσεκτικοί να τηρούμε τα μέτρα γιατί εμείς έχουμε και την ιδιαιτερότητα ότι για εμάς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.

Είμαστε ήδη στον Μάρτιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Τουρισμού, στις 14 Μαΐου ανοίγουμε τουριστικά οπότε μέχρι εκείνο το σημείο θα πρέπει να είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Όσο για τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Στην αρχή υπήρξε ο φόβος από την πλευρά των γονέων, ήταν ένα δεδομένο και για αυτό τα παιδιά δεν πήγαιναν καν στο σχολείο. Στην πορεία όμως τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά.

Όσο για τους Θάσιους εμβολιάζονται κανονικά. Από την πληροφόρηση που έχω από το Κέντρο Υγείας τα ποσοστά των κατηγοριών που εμβολιάζονται μέχρι και σήμερα στο Κ.Υ από 75 ετών και πάνω δηλαδή, που ήταν και το εμβόλιο αρχικά, πήγε η συντριπτική πλειοψηφία.

Στις μικρότερες ηλικίες εμείς εδώ στην Θάσο δεν έχουμε καν το εμβόλιο της Άστρα και δεν πήγε και σε πολλά νησιά. Πολλοί Θάσιοι μάλιστα αυτών των ηλικιακών κατηγοριών που έχουν ανοίξει κλείνουν πια ραντεβού και εκτός Θάσου προκειμένου να εμβολιαστούν ως πρέπει. Συνεπώς οι Θάσιοι εμβολιάζονται. Στο Κ.Υ . Θάσου δεν έγινε ούτε ένα εμβόλιο χθες αλλά είναι ίσως και διαδικαστικό θέμα. Η πληροφόρηση είναι ότι έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% των ηλικιωμένων. Και σαφώς τα στοιχεία έρχονται από το Κ.Υ.

Όσο για τα σύνορα στη Νυμφαία σαφώς και δεν μπορώ να είμαι ήσυχος αν δεν δω ανοικτά τα σύνορα. Και χθες ακόμη έστειλα έγγραφο στον πρωθυπουργό και ζητώ για τον Μάιο και εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου για εμάς την Θάσο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην ΑΜΘ καθολικό άνοιγμα ειδάλλως πάμε σε ολική καταστροφή”.

Προηγούμενο άρθροΦορτηγό-οχηματαγωγό ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ, για πρώτη φορά στην Καβάλα για τη μεταφορά οχημάτων
Επόμενο άρθροΑυριο Τρίτη 16 Μαρτίου δωρεάν τεστ Covid-19 για όλους τους δημότες Νέστου