Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ωφελούμενοι από τις νέες χρηματοδοτήσεις είναι οι ΔΕΥΑ Παγγαίου και Καβάλας. Συγκεκριμένα, για τη ΔΕΥΑ Παγγαίου εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1,574,838.71 ευρώ για Κατασκευή δικτύου ύδρευσης από γεωτρήσεις περιοχής Καρακάξας έως τις δεξαμενές Νικησιανης (συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πρόσκληση με τίτλο «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης»).

Επίσης, η ΔΕΥΑ Καβάλας θα χρηματοδοτηθεί με 868,000.00 ευρώ για βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη του Δήμου Καβάλας (συμπεριλαμβάνεται στην τέταρτη πρόσκληση με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»).

Προηγούμενο άρθρο«Καρμανιόλα» η παραλιακή – Παρέμβαση εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Παππάς: Δεν μπορεί το κέντρο της Καβάλας να είναι δύο ταχυτήτων