κατάλογος

Νέα τριμερής συνάντηση για τη λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας. Παρόντες θα είναι και δύο από τους τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού.
«Αισιοδοξούμε ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Χθες, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το βασικό νομικό πρόβλημα δεν είναι εύκολο να λυθεί καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ αν υπήρξε μεταβίβαση εταιρίας ή δανεισμός εργαζομένων μεταξύ της τριγωνικής σχέσης ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και pfic. «Θα προσπαθήσουμε στη συνάντηση στο υπουργείο να ασκήσουμε κάθε πίεση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχουμε» κατέληξε οκ. Κατρούγκαλος.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ (Τρίτη) επίσκεψη στην Καβάλα του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Δελή, ο οποίος θα είναι παρών στην τριμερή σύσκεψη.
Χθες, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της βιομηχανίας έκανε γνωστό ότι με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έληξε στο τέλος Ιουνίου αποχώρησαν 146 εργαζόμενοι με κόστος για την εταιρία 4 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΗ EBRD χρηματοδοτεί και τις έρευνες υδρογονανθράκων της Energean στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠροσωρινή η μεταφορά προσφύγων στο Ασημακοπούλου