Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους πολιτιστικούς συλλόγους που στεγάζονται στον Πυθαγόρα με την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη λόγω του ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώθηκαν είναι υπό σκέψη να επαναλειτουργήσει ο Πυθαγόρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μετά από συνάντηση με τους προέδρους των συλλόγων που έχουν γραφείο ή χρησιμοποιούν τον Πυθαγόρα για τις δράσεις τους, είχαμε πάρει αι απόφαση να μην γίνει κάποια δράση ως το τέλος του 2021. Οι υγειονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, γι’ αυτό και πολλοί πρόεδροι των συλλόγων έχουν ζητήσει να βρεθούμε ξανά και αυτό θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Θα συζητήσουμε τότε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πάλι τους χώρους του κτηρίου και να αρχίσουν δηλαδή ξανά τη λειτουργία τους.

Βέβαια, θα προηγηθεί συζήτηση του κάθε συλλόγου με τα μέλη του, θα παρθεί μία απόφαση και από ‘κει και πέρα όλοι μαζί, όπως κάναμε τις προηγούμενες φορές, θα δούμε αν διατηρήσουμε την αρχική μας απόφαση να μείνει κλειστός ο Πυθαγόρας μέχρι το τέλος του 2021 ή αν θα το αλλάξουμε. Έχουν τη δυνατότητα κάποιοι σύλλογοι να ξεκινήσουν με τα τμήματα που είχαν αλλά κάθε φορά η απόφαση που παίρνουμε είναι ομαδική. Θα δούμε στη συνάντηση της Δευτέρας τι θα αποφασίσουμε και πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει ή όχι ο Πυθαγόρας».

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ

Είπε στη συνέχεια ότι «η δική μου άποψη είναι ότι σιγά- σιγά θα πρέπει να ανοίξουμε τις φτερούγες μας και πάλι. Ο πολιτισμός θα πρέπει να ξεκινήσει τις δράσεις του. Ήδη κάποιοι σύλλογοι με δικά τους γραφεία ξεκίνησαν τις δράσεις κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ελπίζω να βρεθεί λύση με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τον Πυθαγόρα. Σε μία εποχή που όλα τα σωματεία βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, τα έξοδα τρέχουν και ειδικά τα σωματεία που έχουν γραφεία και πληρώνουν τα ίδια. Θα πρέπει και κάποια στιγμή να παράξουμε και πολιτισμό. Μέχρι στιγμής εμείς καταναλώνουμε πολιτισμό και δεν είναι σωστό. Θα πρέπει σιγά- σιγά, έστω με μικρά βήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Προηγούμενο άρθροΒρασίδας- Ορφέας 1-4
Επόμενο άρθροΣύμφωνος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας για τις προτάσεις εγκατάστασης ανελκυστήρα στην περιοχή