img_2150-1.jpg
Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Καβάλας έστειλε στα ΜΜΕ Ανακοίνωση απάντηση, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σχετικά με την διαμαρτυρία των αγροτών στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου Καβάλας, όπου σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και διαπληκτισμοί…

“Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, υποχρεώνεται από τα μέλη του σε απάντηση, στην απαράδεκτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, σχετικά με τη διαμαρτυρία αγροτών (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) από το νομό Καβάλας, στην εκδήλωση της Παρασκευής 4 Μαρτίου, με προσκεκλημένο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελο.
Ψυχραιμία κύριοι! Ελπίζουμε συντάκτης της ανακοίνωσής σας να είναι μόνο ένας και να μην υπάρχουν κι άλλοι φαντασιόπληκτοι, που να χρήζουν ψυχιατρικής υποστήριξης λόγω συνδρόμου καταδίωξης, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Η μικρή μειοψηφία των αγροτών, περίπου 150 στον αριθμό, οι οποίοι ενημερώθηκαν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, δύο ώρες πριν γίνει αυτή, είναι πραγματικά μία μικρή μερίδα αγροτών. Όπως είναι μία μικρή μερίδα, σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων και των μέτρων που προωθούνται αλλά και σε σχέση με τον πληθυσμό της πατρίδας μας, όλοι όσοι συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, τα τελευταία χρόνια.
Θυμόμαστε διαμαρτυρία με λιγότερους ακόμα συμμετέχοντες κτηνοτρόφους, στην περιφέρεια της ΑΜΘ με τη συμμετοχή και συμπαράσταση κι εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δεν ήμασταν μία μικρή μερίδα? Τότε δεν κάναμε αντιδημοκρατικές ενέργειες καταλαμβάνοντας το κτίριο της περιφέρειας και κλείνοντας με πορεία το δρόμο? Τότε δεν προσπαθούσαμε ν’ ανατρέψουμε την κυβέρνηση βάσει σχεδίου?
Κι αν βίαιος τρόπος διαμαρτυρίας θεωρείται η ειρηνική και η φυσική παρουσία μας και η δυνατή φωνή των αγροτών, τότε να μη συμμετέχουμε σε πουθενά. Όλοι στα τέσσερα και στον καναπέ με κλειστά τα στόματα!
Παράσταση κύριοι εμείς δε δίνουμε, γιατί υπάρχουν επαγγελματίες του είδους, όπως ο υπουργός μας ο κ. Αποστόλου του οποίου οι ανακρίβειες και τα ψέματα είναι παροιμιώδη. Να μη συνεχίσουμε για τους πάνω και κάτω από τον υπουργό μας!
Όσο για τον υποτιθέμενο διάλογο με τον πρωθυπουργό, σας ενημερώνουμε ότι δε συμμετείχαμε με εκπρόσωπό μας, σαν συντονιστικό της ΑΜΘ, γιατί δυστυχώς για σας, εμείς έχουμε ακόμη αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε σκοπό να πουλήσουμε κανένα από τους συναδέλφους μας, που μας εξέλεξε ως εκπροσώπους του, συμμετέχοντας σε ένα προσχηματικό διάλογο με προαποφασισμένα μέτρα και χωρίς να έχουν γίνει αποδεκτές, ως πλαίσιο διαλόγου, οι προτάσεις μας. Το είχε ανακοινώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος μέρες πριν λέγοντας ότι στη συνάντησή του με τους αγρότες ο πρωθυπουργός, θ’ ανακοινώσει τις …(βελτιώσεις) που είχαν αποφασιστεί. Αυτό σημαίνει, βόλτα στο Μαξίμου για καφέ. Ευχαριστούμε αλλά καφέ μπορούμε να πιούμε και στην Καβάλα!
Η διαμαρτυρία μας, όπως και η άρνησή μας για διάλογο μέσα στην εκδήλωση, ήταν η απάντησή μας στην άρνηση όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιφέρειά μας να προσέλθουν σε ανοιχτό διάλογο με εκπροσώπους από το συντονιστικό αγροτών της ΑΜΘ. Αλήθεια τι φοβήθηκαν? Φυσικά η δική τους άρνηση ήταν άκρως δημοκρατική!
Σχετικά με την άρνησή μας ν’ ακούσουμε για το όργιο διαπλοκής των τελευταίων σαράντα χρόνων, σας πληροφορούμε ότι οι αγρότες δε ζούν σε γυάλα, όπως ίσως κάποιοι από εσάς. Αντιλαμβανόμενοι τη διαπλοκή, όπως και πολλά άλλα, έδωσαν την εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και να την πατάξει. Είδατε κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα? Είδατε κάποιον να τιμωρείται για τα παραπάνω?
Δεν αρνηθήκαμε ν’ ακούσουμε για το προσφυγικό. Αρνηθήκαμε ν’ ακούσουμε θεωρίες και μισές αλήθειες από αυτούς που έχουν εκλεγεί κι έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις και πληρώνονται αδρά για να λύνουν προβλήματα σαν αυτό. Εμείς, όπως κι όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να βοηθάμε από το υστέρημά μας, για να συμβάλουμε στη λύση ενός προβλήματος το οποίο, άλλοι δημιούργησαν κι άλλοι καλούνται να λύσουν.
Επίσης θα θέλαμε να κατονομάσετε , αν έχετε το θάρρος και δεν είστε κοινοί συκοφάντες , τους αγρότες που μας υποκινούν όπως κι αυτούς που θίγονται τα προκλητικά τους συμφέροντα, για να τους μάθουμε κι εμείς όπως κι όλος ο κόσμος!
Ο αγώνας μας δεν είναι για ν’ ανατραπεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως εσείς φαντασιώνεστε αλλά για ν’ αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται, πριν να είναι αργά για όλους μας.
Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας κύριοι, επί εννέα μήνες δεν εξέδωσε σχεδόν ούτε ανακοίνωση, παρά την ανυπαρξία της κυβέρνησης όλο αυτό το χρονικό διάστημα στα προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα. Επεδείξαμε μεγάλη ανοχή και παροιμιώδη υπομονή που αποτέλεσμα είχαν την προσβλητική και κατάπτυστη αυτή ανακοίνωσή σας.
Αναμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής, από όποιον κι όποιους έχει συνταχθεί κι από όπου κι αν έχει σταλεί!
Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως αυτά παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, γιατί θα μας βρουν απέναντί τους.
Εμείς και τα παιδιά μας δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε μετανάστες. Δε θ’ αφήσουμε κανέναν να μας διώξει από τον τόπο μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Για το ΔΣ ο πρόεδρος
Ν. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Την ανακοίνωση συνυπογράφει και ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας”

Προηγούμενο άρθροΠα-τέρας χτύπησε σοβαρά το 5χρονο παιδί του-σε κρίσιμη κατάσταση η ζωή του
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το πρότυπο πάρκο ΑΜΕΑ στην Καλαμίτσα