Η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας κ. Μάκη Παπαδόπουλου απουσίαζε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για το γεγονός ότι ενώ ο καθηγητής κ. Χρυσόγονος παρέδωσε την γνωμοδότηση του στις 26 Νοεμβρίου  για την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο στον Δήμο Καβάλας , το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να του αναθέσει την γνωμοδότηση στις 3 Δεκεμβρίου.  Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του κ. Μάκη Παπαδόπουλου κ. Μιχάλης Καπέτης αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο όλο γεγονός.

Όπως τόνισε αρχικά «Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός γιατί από την θέση του θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οφείλει να φροντίζει για την προστασία όλου του Σώματος αλλά και για την τήρηση των διαδικασιών!

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάει ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλες τις παρατάξεις. Το να σχολιάζονται οι πράξεις μιας παράταξης μόνο δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Όπως δεν είναι σωστό να σχολιάζονται δημοσίως και εντός του δημοτικού συμβουλίου να μην αναγιγνώσκεται η επιστολή μιας παράταξης….  Η παράταξη έχει την ευθύνη και στέλνει μια επιστολή. Το σώμα πρέπει να λάβει γνώση αυτής, τα υπόλοιπα είναι πρακτικές. Όλα τα άλλα είναι τα της ουσίας που πρέπει να δούμε μια και τα παραπάνω είναι των τύπων.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκρινε ότι πρέπει να είμαστε απόντες από την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Γιατί τραβάει πολύ καιρό η απαξίωση του Δ.Σ. με διάφορους τρόπους».

ΠΤΩΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ

Και πρόσθεσε ότι «Καταρχάς, έπεσε η γέφυρα, και ο καιρός περνά και τίποτε δεν γίνεται. Επίσημα στο Δ.Σ. δεν υπάρχει τίποτε. Αντίθετα μαθαίνουμε από δημόσια καταγγελία ότι στις 26 Νοεμβρίου παραδόθηκε γνωμοδότηση του Δήμου Καβάλας στην Περιφέρεια την οποία δεν είχε υπόψιν το Δ.Σ. Και αυτή η γνωμοδότηση ήταν του κ. Χρυσόγονου. Και μετά έρχεται στις 3 Δεκεμβρίου στο Δ.Σ. χωρίς καμία προσυννενόηση και μας βάζουν ζήτημα ότι θα παραγγελθεί γνωμοδότηση η οποία όμως είχε ήδη παραδοθεί στην Περιφέρεια. Αυτό πως λέγεται; Αυτό είναι μια παραπλάνηση του Δ.Σ. Έτσι θα δουλέψει το Δ.Σ. σε ένα κορυφαίο ζήτημα όπως είναι αυτό της γέφυρας; Και πότε θα πάρει το Δ.Σ. το πόρισμα Χρυσόγονου. Υπάρχει μια προσπάθεια όπως φαίνεται να παραπεμφθεί στις καλένδες αυτό το ζήτημα και μάλλον δεν θέλησαν ποτέ να υπάρξει μια διαπαραταξιακή ενημερωτική πορεία επί ενός τόσου σημαντικού θέματος».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια γνωμοδότηση νομική, επί των νομικών ευθυνών, την οποία γνωρίζει και χρησιμοποιεί η δημοτική διοίκηση όχι όμως και το Δ.Σ. Καβάλας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Καμία ανακοίνωση περί του περιεχομένου της γνωμοδότησης δεν υπήρχε μέχρι να γίνει η δημόσια καταγγελία. Όταν μιλάς για τα γεγονότα συγκεκριμένα, τότε λες την αλήθεια. Όταν όμως θέλεις να παρουσιάσεις αλλιώς τα γεγονότα και εκ των υστέρων τότε μοιραία μπερδεύεσαι. Τα πράγματα είναι απλά. Κορυφαίο το ζήτημα η πτώση της γέφυρας. Και κορυφαίο το ζήτημα το πώς πάμε να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό έχει σχέση με την σοβαρότητα του Δήμου Καβάλας, με την αξιοπιστία του Δήμου Καβάλας.  Πόρισμα δεν είδαμε, καμία ενέργεια δεν είδαμε. Ενέργεια με τεχνικό πόρισμα εμείς δεν είδαμε. Είναι μια γέφυρα που έκανε η ΔΕΥΑΚ και από ότι φαίνεται δεν παραλήφθηκε ποτέ. Τα όποια προβλήματα της μέχρι σήμερα τα αντιμετώπισε ο Δήμος Καβάλας. Μιλάμε για μια γέφυρα και μας λεν ότι την ευθύνη για τον ένα κλάδο της γέφυρας την έχει ο Δήμος Καβάλας και για τον άλλο την έχει άλλος! Αυτό πως γίνεται δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Και πάλι την ευθύνη του οδικού δικτύου εντός του Δήμου Καβάλας την έχει ο Δήμος όμως για το συγκεκριμένο κομμάτι την ευθύνη την έχει άλλος. Και όταν το 2016 τρύπησε ο δρόμος γιατί παρενέβη ο Δήμος Καβάλας;

Αν θέλουμε να ψάξουμε την ουσία της γέφυρας τότε η ευθύνη είναι 100% του Δήμου Καβάλας.  Αλλιώς ας αφήσουμε τους νομικούς  να ασχολούνται με τα νομικά μέχρι να βγάλουν το συμπέρασμα. Η ουσία είναι ότι η γέφυρα έπεσε, υπάρχουν ευθύνες και η βλάβη πρέπει να φτιαχτεί το ταχύτερο δυνατό. Επ`  αυτού δεν ακούμε τίποτε. Έχουμε εμπλακεί σε ένα κυκεώνα δηλώσεων που έχουν νομική αναφορά και εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν θέλουμε να εμπλακούμε…

Αποχώρησε η παράταξη μας για τον εμπαιγμό. Πρώτα πήραν στα χέρια τους τη γνωμοδότηση, και μετά μίλησαν στο Δ.Σ. ενώ τα μέλη του ακόμη δεν πήραν την γνωμοδότηση στα χέρια τους.

Απαντήσεις δεν παίρνουμε όσο και αν ζητάμε σχετικά. Και αν τελικά το έγγραφο είναι non paper γιατί πήγε στην Περιφέρεια; Και αφού το έστειλαν γιατί δεν το έστειλαν και στους επικεφαλείς των παρατάξεων;  Εμείς απλά φέρνουμε το θέμα στην επιφάνεια για να καταλάβουν και οι καβαλιώτες τις ακριβώς συμβαίνει. Αν κριθεί εξάλλου απαραίτητο η αποχή από το Δ.Σ. θα κριθεί και με απόφαση του επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλου» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤον Ιανουάριο θα κάνει τον απολογισμό του 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος
Επόμενο άρθροΗ φιλαρμονική του Δ.Νέστου έπαιξε τα κάλαντα στους δρόμους της Χρυσούπολης