perimetriki-kavala-1200x699-800x445

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για την γέφυρα που έπεσε και την ολοκλήρωση της Περιμετρικής, δήλωσε ότι  υπάρχουν τρόποι χρηματοδότησης του έργου της Περιμετρικής.  Αντίθετα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Κατσιμίγας, που συμμετείχε στην εκδήλωση δήλωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ. Ο στενός συνεργάτης του κ. Μάκης Παπαδόπουλου, κ. Μιχάλης Καπέτης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε σε αρκετό βαθμό το όλο θέμα.

Όπως τόνισε αρχικά «Η εμπειρία δείχνει ότι όταν είσαι ώριμος και έχεις μελέτες και εγκρίσεις βρίσκεις και χρηματοδοτικά εργαλεία. Βεβαίως αυτή την στιγμή μπορεί – αν και δεν γνωρίζω ακριβώς  – από το ΕΣΠΑ να υπάρχει μια πρώτη δυσκολία.

Βέβαια υπάρχουν και 350 εκ. ευρώ που θα είναι στο ΠΕΠ της Περιφέρειας προς ανάλωση μέχρι το 2023. Και βεβαίως ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο το ΠΕΠ της Περιφέρειας, είναι και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει το ίδιο το υπουργείο.

Από πού θα μας φέξει θα το δούμε αφού κάνουμε όλη τη δραστηριότητα. Βέβαια ο κ. Κατσιμίγας που είναι και γνώστης μας είπε αυτή την εποχή να προσανατολιστούμε στο υπουργείο. Και πολύ καλά έπραξε. Εκεί υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και μπορούν να διεκδικηθούν για την περιμετρική» .

ΜΕΛΕΤΕΣ

Όπως έκανε γνωστό ο συνομιλητής μας, για το υπόλοιπο έργο της Περιμετρικής οδού χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Απαιτείται ένα ποσό περίπου 500.000 ευρώ. Αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι μελέτες είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Μπορεί αυτά τα κονδύλια να βρεθούν όπως βρέθηκαν και στο παρελθόν. Μετά τα έργα τα έκανε η Εγνατία. Μέχρι να ετοιμαστούν οι μελέτες θα χρειαστεί περίπου 1,5 χρόνος. Σε αυτό το διάστημα μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε χρηματοδότηση του έργου».

Σύμφωνα με τον κ. Καπέτη το έργο της ολοκλήρωσης της Περιμετρικής θα έχει προϋπολογισμό κοντά στα 35 εκ ευρώ. Είναι κάτι που θα το δείξουν επακριβώς οι μελέτες. Σημείωσε επίσης ότι «Δεν ξέρουμε αν οι μελέτες είναι τέτοιες που μας δίνουν το ακριβές ποσό των έργων… Όταν είσαι ώριμος μελετητικά, λεφτά βρίσκεις. Και αυτό ισχύει και για τον οδικό άξονα  Ε61             που έχει κάποια κομμάτια σχεδόν ώριμα. Στο ενδιάμεσο κομμάτι, μέσα στον κάμπο έχει σχεδόν ώριμα κομμάτια. Δεν είμαστε επιβλέπουσα αρχή για να γνωρίζουμε αλλά η εικόνα που έχουμε εκεί είναι ότι υπάρχουν έτοιμα κομμάτια».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με την παράταξη τους «Ο Τόπος της Ζωής μας» δήλωσε ότι «Εμείς είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη που ενώνουμε ανθρώπους από όλο το ιδεολογικό φάσμα και διεκδικούμε το Δήμο Καβάλας για να αλλάξουμε επιτέλους την Καβάλα.

Ο  επικεφαλής της απράταξης κ. Μάκης Παπαδόπουλος πιστεύει βαθιά σε αυτό τον στόχο. Εμείς όμως έχουμε μια ιεράρχηση για αυτά τα θέματα. Πρώτα από όλα έχουμε και μια ευαισθησία για τα ιδιαίτερα ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα. Πως θα εκφρασθούμε όμως για τα ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα είναι θέμα επιλογής. Και εκεί μπορούμε να εκφρασθούμε και δια μέσου των μελών της παράταξης, του Αχιλλέα Νικολαΐδη, του Μιχάλη Καπέτη. Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, ούτε όμιλος προβληματισμού, δεν θεωρούμε ότι οφείλουμε να παίρνουμε θέση για τα πάντα.

Οφείλουμε όμως να παίρνουμε θέση για τα μεγάλα ζητήματα της Καβάλας. Και εκεί αν έχουμε κάτι που το ξεχνάμε οφείλει ο καθείς να μας το θυμίζει».

Προηγούμενο άρθροΤεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί ΤΑΞΙ μετά την κατάρρευση της γέφυρας
Επόμενο άρθροΜε τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο έγιναν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των καθαριστριών στο Νοσοκομείο Καβάλας