Αυξημένα είναι τα περιστατικά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύονται 42 άτομα στις κλινικές και 6 στη ΜΕΘ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε μία ακόμη φορά έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι αρκετά τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία. Στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύουμε 42 ασθενείς στην κλινική covid και 6 στη ΜΕΘ. Και οι 6 της ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί και από τους 42 οι 40 στην κλινική covid δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό το λέει όλα και πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας που επιμένουν να μην εμβολιάζονται κι επιμένουν να ακούνε και να διαβάζουν διάφορα παρά να ακούνε τους γιατρούς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό συμβουλεύουν να κάνουμε το εμβόλιο. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κλείσουν το ραντεβού τους και την επομένη να κάνουν το εμβόλιο. Πέρυσι τέτοιον καιρό δεν είχαμε αυτό το αντίδοτο κατά του κορωνοϊού. Σήμερα η επιστήμη έχει δωρίσει στον άνθρωπο το εμβόλιο αλλά κάποιοι επιμένουν να μην το εκμεταλλεύονται με κίνδυνο να νοσήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στο περιβάλλον τους. Δεν είναι μόνο θέμα δικό τους όσοι επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου να το κάνουν».

ΠΡΟΒΛΗΨΕΙΣ

Για τις προσλήψεις είπε ότι «το προσωπικό που έχει βγει σε αναστολή εργασίας οικιοθελώς, πήρε λάθος απόφαση να αποχωρήσει από τη δουλειά του και να μην παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο. Να ενημερωθούν καλύτερα, να αναθεωρήσουν και θέλω να πιστεύω ότι θα επιστρέψουν στην οικογένεια του Νοσοκομείου. Εμείς τους χρειαζόμαστε κι αυτοί χρειάζονται την εργασία τους. Να κάνουν το εμβόλιο που είναι και προς όφελός τους. Είναι απορίας άξιο αυτό το 10% των εργαζομένων μας να επιμένει να μην κάνει το εμβόλιο. Η μισθοδοσία τους έχει κοπεί και πρέπει να επιστραφεί το ποσό του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο.

Μιλάω συμβουλευτικά απέναντί τους. Κάνω έκκληση να γυρίσουν στη δουλειά τους, εδώ που έχουν εργαστεί χρόνια. Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει στο πλαίσιο της νομιμότητας για την αντικατάστασή τους. Ήδη έχουμε προκηρύξεις για αντικατάσταση των καθαριστριών και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και μέσα στη βδομάδα θα κάνουμε τις προσλήψεις».

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχει θέμα αύξησης του λειτουργικού κόστους της ΔΕΥΑΚ όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Απόστολος Χρόνης
Επόμενο άρθροΔωρεάν rapid test στη Χρυσούπολη