wpid-emitt2015

Αναχωρεί το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Θα είναι παρούσα στο περίπτερο της Καβάλας στην τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ 2017.

Η Καβάλα θα είναι μάλλον η μοναδική περιοχή της ΑΜΘ που θα συμμετέχει στην φετινή ΕΜΜΙΤ. Υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής και της Θράκης αφού εκπρόσωποι της είχαν συμφωνήσει από νωρίς το περίπτερο τους. Πιθανόν να το λειτουργήσουν με άλλον τρόπο κι όχι με τη φυσική τους παρουσία. Η Δημωφέλεια έχει δικό της περίπτερο στο οποίο θα βρίσκεται και έλληνας ξεναγός που διαμένει στην Τουρκία, ο οποίος γνωρίζει καλά την Καβάλα αφού έχει κάνει πολλές ξεναγήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η Καβάλα θα προβληθεί πιο άμεσα στο κοινό που θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη έκθεση.

Επικοινωνήσαμε με διάφορους τοπικούς παράγοντες. Κανείς δεν θα είναι στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Κι όμως η συγκεκριμένη έκθεση ήταν η πρώτη επιλογή όλων ως προς την τουριστική προβολή της περιοχής. Μόνο που στο μεταξύ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι τρομοκρατικές ενέργειες κι αβεβαιότητα στην γειτονική χώρα έχουν επηρεάσει τους πάντες.

«Ακόμη και πέρσι η συμμετοχή μας ήταν ένα ρίσκο. Φέτος δεν έρχεται κανείς» μας είπαν δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες.

Ο Δήμος Νέστου αποφάσισε να συμμετάσχει στην ΕΜΜΙΤ, λόγω των γεγονότων ακύρωσε προηγούμενη του απόφαση. Οι ξενοδόχοι της Θάσου τα ίδια. Ουδείς τουριστικός πράκτορας από τη Θάσο θα μετακινηθεί. Ο Δήμος Θάσου θα απουσιάζει ενώ ο Δήμος Παγγαίου ετοιμάζεται για τις εκθέσεις Βουλγαρίας και Σερβίας. Κατά συνέπεια η αποστολή του Δήμου Καβάλας θα είναι σίγουρα η μόνη από την ΑΜΘ. Ίσως κι από την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα εορτάστηκε ο άγιος Γρηγόριος στη Νέα Καρβάλη Καβάλας Video
Επόμενο άρθροΣτήνουν νέα μπλόκα οι αγρότες