Μόλις 2 θα είναι τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου τον μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη, τα δρομολόγια αναμένεται την περίοδο του χειμώνα να είναι 2 την ημέρα και ενδέχεται 3 σε κάποια περίοδο έως τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και πρέπει να θεωρούνται επίσημες, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει στη 1 Νοεμβρίου και τελειώνει το Μάρτιο. Πριν τη θερινή περίοδο υπάρχει ένα διάστημα με διαφορετικά δρομολόγια. Και φέτος θα είναι δύσκολη η χειμερινή περίοδος και δεν θα έχουμε τα δρομολόγια που προσδοκούσαμε. Θα έχουμε δύο δρομολόγια τη μέρα και στα ενδιάμεσα διαστήματα, μεταξύ χειμερινής και θερινής περιόδου, θα έχουμε 3 την ημέρα».

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε εξαντλήσει το θέμα και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πούμε. Υπάρχει μια αταξία στη γραμμή. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε με 3 δρομολόγια τον Ιούλιο, πήγαμε στα 5 τον Αύγουστο και ξαφνικά τον Σεπτέμβριο εκτιναχθήκαμε στα 8. Οι ίδιες οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το φαινόμενο αυτό.

Αυτήν την περίφημη σύσκεψη που είχαμε προγραμματίσει και την αναβάλαμε λόγω της πανδημίας, θα την προκαλέσουμε. Θα επικοινωνήσω με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη ώστε με πρωτοβουλία του να συγκαλέσει άμεσα όλους τους θεσμικούς φορείς και να δώσουμε μία μόνιμη λύση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς. Δεν μπορεί το νησί να αποκόπτεται από τις μεσημεριανές ώρες. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε.

Θα δούμε πώς θα κινηθούν οι ναυτιλιακές εταιρείες. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, ξαφνικά τα δρομολόγια γίνονται 8 από 6 και 5 από 3. Θα δούμε μήπως κινηθεί ο μηχανισμός του ανταγωνισμού κι έχουμε επαρκή δρομολόγια όλο το εύρος της ημέρας και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα έχουμε φέτος καλύτερο χειμώνα. Και τώρα που μπαίνουμε σε μία σχετική κανονικότητα θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο, με τουλάχιστον 3 δρομολόγια τη μέρα».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Είναι έγκλημα να υπάρχουν γιατροί που δεν προτείνουν το εμβόλιο του covid ακόμη και σε ηλικιωμένους
Επόμενο άρθροΣκέψεις για δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στη θέση Φουντουκλή στον Αμυγδαλεώνα