Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών κοροναϊού ο Μπόρις Μουζενίδης της Mouzenidis Travel, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.

Ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, ένας μεγάλος οραματιστής του ελληνικού Τουρισμού, ταξίδεψε στην Μόσχα πριν από 2 εβδομάδες για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT.

Αμέσως μετά την έκθεση, όπως αναφέρει το money-tourism.gr, ένιωσε τα πρώτα ήπια συμπτώματα κοροναϊού και για το λόγο αυτό, αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Δυστυχώς τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και χθες το βράδυ εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Δυστυχώς τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, καθώς είχε και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του», επεσήμανε ο λογαριασμός του Mouzenidis Group στο Facebook.

Η πορεία του Μπόρις Μουζενίδη
Η επιχειρηματική πορεία του Μπόρις Μουζενίδη θα μπορούσε να βγει από σενάριο ταινίας. Γεννημένος στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως γκαρσόνι και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel γίνεται υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού και στις καλές χρονιές έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του φίλου Μπόρις Μουζενίδη.

Ενός επιχειρηματία με πολύ μεγάλη προσφορά στον τουρισμό.

Ενός ανθρώπου που αναγέννησε την Τόσκα στην Καβάλα επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ.

Θα μας λείψει.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Όσο μεγαλύτερα ψέματα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
τόσο περισσότερο φωνάζει»
Επόμενο άρθροΕκλογές ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Θοδωρής Ζαγοράκης