Στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, εντάχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.
Την είδηση για την ένταξη των Φιλίππων στο κατάλογο της UNESCO, έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
“Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη διότι σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον κατάλογο με τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που τυγχάνουν σπουδαίας αναγνώρισης και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Νιώθω ότι οι προσπάθειες και οι κόποι μας ευοδώθηκαν . Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Δήμου μας”, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δήμαρχος Καβάλας.
Τα μνημεία που συγκαταλέγονται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου, αποτελούν τεκμήρια ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και είναι συνδεδεμένα με σημαντικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Από την Ελλάδα, μέχρι τώρα, στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν ενταχθεί συνολικά 17 χώροι και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι ο 18ος, με τελευταίο ενταγμένο μνημείο την παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2016: Ολιγοήμερη παράταση – Δείτε τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες
Επόμενο άρθροΠραξικόπημα στην Τουρκία! Μέσω skype το διάγγελμα του Ερντογάν: Κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί