Ο Δήμος Καβάλας επιδιώκει να κατασκευάσει μία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης και σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η αντιπαράθεση υπάρχει από κάποιους που θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν αντιπολίτευση, ακούγοντας τις υποτιθέμενες καταγγελίες κάποιων κατασκευαστικών εταιρειών. Η πραγματικότητα για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων –είναι μεγάλο έργο 45 εκ ευρώ και το τελευταίο που γίνεται με ευρωπαϊκά χρήματα- είναι ότι θα δημοπρατούνταν το Φεβρουάριο του 2021 όμως έγινε μία ένσταση από κάποια εταιρεία. Ήθελε κάποια επιπλέον στοιχεία, αυτό έγινε δεκτό και η ΔΙΑΜΑΑΘ έδωσε αναβολή στο διαγωνισμό, δεν δώσαμε χρόνο οπότε και ακυρώθηκε. Ήταν όμως για καλό διότι, στο μεταξύ, ψηφίστηκαν καινούργιοι νόμοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων οπότε για τη ΜΕΑ θα έπρεπε να γίνουν επιπλέον εργασίες. Τώρα έχουν προστεθεί αυτές οι εργασίες, ήδη έχουν βγει τα τεύχη, μέσα στη βδομάδα θα πάει στο τεχνικό συμβούλιο και θεωρώ ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου φεύγει στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την τελική δημοπράτηση.

Είμαστε σε καλό δρόμο. Όσο γι’ αυτούς που μιλάνε για φωτογραφικούς διαγωνισμούς, προτού μιλήσουν να βουτάν τη γλώσσα στο μυαλό τους. Δεν μπορούν να γίνουν φωτογραφικοί διαγωνισμοί και το καινούργιο Δ.Σ. της ΔΙΑΜΑΑΘ στο οποίο είμαι αντιπρόεδρος, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να παραληφθεί και η παραμικρή υπόνοια ότι έγινε τέτοιου είδους διαγωνισμός».

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Πρόσθεσε ότι «επειδή προέκυψε μία παρεξήγηση, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε πάλι το θέμα του σχολείου των Κρηνίδων. Επειδή στην ερώτηση είπα «τι να κάνω, δεν υπογράφει την ένταξη ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος», θέλω να κάνω διευκρίνιση διότι θεωρήθηκε ότι τα έριξα στον κ. Μέτιο. Δεν είναι έτσι. Η απένταξη του πρώτου έργου έγινε αποκλειστικά από μένα διότι θέλαμε το έργο να ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα για να μπορεί να καλύψει και τα επιπλέον χρήματα που έπρεπε να βάλει ο Δήμος Καβάλας. Όμως, λόγω του κορωνοϊού τα χρήματα κρατήθηκαν για τις ανάγκες των νοσοκομείων και έτσι πάγωσαν όλες οι εντάξεις. Η υπόσχεση του κ. Μέτιου ισχύει και θεωρώ ότι σύντομα θα ενταχθεί».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Ο δήμαρχος διαχειρίστηκε με άκομψο τρόπο το θέμα του Λυκείου των Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του, Μαργαρίτα