Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Νέστου ΠΕ Καβάλας κ Σάββα Μιχαηλίδη. Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν οι κκ Νίκος Μανέτας, Εφη Κυρίτση, συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την έγκριση των δυο προτάσεων του Δήμου Νέστου, για την κατασκευή και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας. Ο Νεστος που αποτελεί όριο του δήμου, ποταμός με μεγάλη σπουδαίοτητα από την αρχαιότητα πλήττεται έντονα από την κλιματική κρίση με πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι πρέπει να στραφούν προς τον αγροτικό τομέα αφού είναι ένα από πλούσιο σε δυνατότητες υδατικό διαμέρισμα της χώρας.

Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΑΤ.
Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης μεσαία έως 2,2 εκατ. € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Τα έκτακτα γεγονότα απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης. Ποτέ στο παρελθόν οι παραγωγοί μας δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τόσους απρόβλεπτους δυσμενείς παράγοντες. Αλλά και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξεδιπλωθεί από την Πολιτεία ένα τόσο ευρύ πρόγραμμα στηρίξεων και ενισχύσεων

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Προηγούμενο άρθροΞεκινά απο την Παρασκευή 17/6 η γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τον Μπάτη
Επόμενο άρθροΧαστούκι” της Γερμανίας στην Τουρκία: Ανησυχία για την επιθετική ρητορική και τις παραβιάσεις