Δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων το επόμενο διάστημα οι οποίοι θα βρίσκονται στην Καβάλα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης δήλωσε:

Ήρθα εδώ στην Καβάλα για μια σύντομη επίσκεψη όπως έκανα και στους υπόλοιπους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο να θωρακίσουμε την περιοχή από την λαθρομετανάστευση από την εγκληματικότητα και να καταστήσουμε με τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας την περιοχή ασφαλή.

Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή αποτελεί ο μηδενισμός των ροών.

Ήδη στον Έβρο γίνεται μια μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή επιτελείτε ένα έργο το οποίο έχει σαν στόχο να θωρακίσει ηλεκτρονικά τα σύνορά μας και είναι το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας με ραντάρ κάμερες και όλα τα αναγκαία μέσα έτσι ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα απο τα συνορα.

Έχουμε προσλάβει 400 συνοριοφύλακες τον Έβρο οι οποίοι σε λίγες μέρες θα αναλάβουν υπηρεσία μετα την εκπαίδευση τους.

Κατασκευάζουμε το φράχτη στον Έβρο ένα έργο μοναδικό το οποίο θα θωρακίσει περαιτέρω την χώρα μας και θέλω να σας ανακοινώσω σήμερα ότι θα προσλάβουμε 100 Συνοριοφύλακες τους επόμενους μήνες στην Καβάλα οι οποίοι θα έχουν έδρα στην Καβάλα και θα ξεκινήσει η προσπάθεια έτσι ώστε να μην να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας.

Πριν απο λίγες μέρες τοποθετήθηκαν αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις από διάφορα σημεία της χώρας στην Καβάλα όπως επίσης έχουν αποσπαστεί πριν από λίγες μέρες και ήδη εργάζονται και έχει σπουδαία αποτελέσματα 30 συνοριοφύλακες από άλλες περιοχές στο τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης της Καβάλας έχει πολύ προσωπικό είναι πολύ αποτελεσματικό και διαβεβαιώνω τους πόλη της Καβάλας ότι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι δράση μας σκοπεύουν σε αυτό.

Δεν θα μείνουμε ουτε λεπτό χωρις δραστηριότητα. θα υπηρεστισουμε την ασφάλεια της Καβαλας της Θράκης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει γίνει το σύμβολο της προστασίας των συνόρων της και των συνόρων της Ευρώπης αυτή τη στιγμή υπάρχει σεβασμός στην χώρα για αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έκανε μετά την απόπειρα εισβολής απο την γειτονική χώρα τον περασμένο Μάρτιο και σας βεβαιώνω οτι κάθε μέρα η Καβάλα η Θράκη και η Ελλάδα θα γίνονται πιο ασφαλείς.

Προηγούμενο άρθρο«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει», δηλώνει για την αγορά της Καβάλας ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνεται η ανάπλαση του σταδίου Ελευθερούπολης